home design 800x400
home design 1170Χ320

Οι μαθητές του ΓΕΛ Λυγουριού έμαθαν τα πάντα για το δικό τους Ασκληπιείο

Ο καθηγητής Βασίλης Λαμπρινουδάκης πρόσφερε μια αξέχαστη εμπειρία σε μαθητές και καθηγητές από το Λυγουριό στο Ασκληπιείο Επιδαύρου
Ξενάγηση μαθητών από Λυγουριό στο Ασκληπιείο Επιδαύρου (1)

Ξενάγηση έγινε τη Δευτέρα στις 9 Μαΐου, στους μαθητές του ΓΕΛ Λυγουριού, στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου Επιδαύρου, από τον καθηγητή Αρχαιολογίας Βασίλειο Λαμπρινουδάκη. Τα παιδιά έμαθαν τα πάντα για το «δικό τους» Ασκληπιείο.

Η ξενάγηση αποτέλεσε μια αξέχαστη εμπειρία για τους μαθητές, τις εκπαιδευτικούς Σοφία Καψάλη και Φωτεινή Πλατή, στο πλαίσιο του πολιτιστικού τους προγράμματος: «Τα μνημεία του Ασκληπιείου διηγούνται τη γέννηση της Ιατρικής στην Επίδαυρο».

Την περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο παρακολούθησε και συμμετείχε η διευθύντρια του Σχολείου Ελένη Αγγελοπούλου, αρκετοί γονείς καθώς και η σύμβουλος παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου Βασιλική Αλεξανδράκη.

Μετά το τέλος της ξενάγησης ο κ. Λαμπρινουδάκης καθώς και η ομάδα των συνεργατών του παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους το ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής ανάδειξης του ευρύτερου χώρου του Ασκληπιείου της Επιδαύρου, το οποίο έχει ως στόχο την προβολή της αυθεντικής εικόνας του μνημειακού συγκροτήματος και την προσφορά στους επισκέπτες μιας μοναδικής εμπειρίας να γνωρίσουν και να βιώσουν τι ήταν και πώς λειτουργούσε το Ασκληπιείο Επιδαύρου κατά την Αρχαιότητα, καθώς και πώς η λατρεία των θεών και τα στοιχεία της φύσης (θέση, κλίμα, χλωρίδα, πανίδα, νερό ως βασικοί παράγοντες ίασης) συνδυάστηκαν με την ανάπτυξη της ιατρικής επιστήμης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis