home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκηση

Καχριμάνης για ΔΕΥΑΑΡΜ: Προσπαθούν να ακυρώσουν το Υπουργείο, ακροβατούν επικίνδυνα

Συνεχίζεται η διαμάχη της ΔΕΥΑΑΡ-Μ με τη ΔΕΥΑΝ, για τα χρέη της δεύτερης προς την πρώτη και αν και κατά πόσο αυτά έχουν εξοφληθεί (όπως ισχυρίζεται η ΔΕΥΑ Ναυπλίου) ή αν θα πρέπει να εξοφληθούν (όπως ισχυρίζεται η ΔΕΥΑ Άργους – Μυκηνών). Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ Γιώργο Καχριμάνη «προσπαθούν να ακυρώσουν το υπουργείο, ακροβατούν επικίνδυνα».

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου Γιώργος Καχριμάνης ΔΕΥΑ εξακολουθεί να επιμένει ότι έχει εξοφλήσει το χρέος της προς τη ΔΕΥΑ Άργους-Μυκηνών για το Βιολογικό Καθαρισμό που εξυπηρετεί και τους δύο δήμους.

Η ΔΕΥΑΝ παρουσίασε χθες έγγραφο-απάντηση του Τμήματος Επιχορηγήσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Διεύθυνσης Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών , με θέμα «Παροχή διευκρινίσεων σχετικά με την αναλογούσα επιχορήγηση στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου από το πρόγραμμα επιχορήγησης δήμων για την εξόφληση υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις». Σύμφωνα με αυτό, πληρώθηκε στη ΔΕΗ Α.Ε. ποσό ύψους 6.992.163,20 ευρώ. Ισχυρισμό που απορρίπτει η ΔΕΥΑ Άργους – Μυκηνών, που εξακολουθεί να ζητά το οφειλόμενο ποσό, με βάση σχετική δικαστική απόφαση.

Οι επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης των δύο όμορων Δήμων βρίσκονται τα τελευταία δύο χρόνια στα δικαστήρια εξ αιτίας του ισχυρισμού της ΔΕΥΑΡΜ, ως διαχειρίστριας του κοινού βιολογικού, ότι η ΔΕΥΑΝ δεν έχει εξοφλήσει αυτά που όφειλε για τη χρήση του.

Καχριμάνης: Ακροβατούν επικίνδυνα

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Ναυπλίου με νέα του δήλωση απαντά στα όσα ανέφερε η ΔΕΥΑ Άργους – Μυκηνών ως απάντηση στη χθεσινή ανακοίνωση της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης Ναυπλίου:

«Όταν ο Δήμος Άργους προσπαθεί να ακυρώσει το αρμόδιο υπουργείο που είναι υπεύθυνο για αυτή την επιχορήγηση, που γνωμοδοτεί για την συγκεκριμένη υπόθεση και όχι γενικά σε βάζει σε σκέψεις η αμετανόητη αυτή εμμονή τους. Γεγονός.

Το υπουργείο γνωμοδότησε υπέρ των θέσεων μας γνωρίζοντας ότι ο Δήμος Άργους όπως και άλλοι 50 Δήμοι σε όλη την Ελλάδα υλοποίησαν το ίδιο πρόγραμμα . Κανένας Δήμος δεν έχει κάνει αυτό που έκανε ο Δήμος Άργους. Ακροβατούν επικίνδυνα».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button