home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

Ναύπλιο: Επιμένει η ΔΕΥΑΝ ότι έχει εξοφληθεί το χρέος προς τη ΔΕΥΑΡΜ για το βιολογικό

Τι απαντά το υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα του χρέους

Εξακολουθεί να επιμένει ότι έχει εξοφλήσει το χρέος της προς τη ΔΕΥΑ Άργους-Μυκηνών για το βιολογικό, η ΔΕΥΑ Ναυπλίου.

Οι επιχειρήσεις ύδρευσης αποχέτευσης των δύο όμορων Δήμων βρίσκονται τα τελευταία δύο χρόνια στα δικαστήρια εξ αιτίας του ισχυρισμού της ΔΕΥΑΡΜ, ως διαχείριστριας του κοινού βιολογικού, ότι η ΔΕΥΑΝ δεν έχει εξοφλήσει αυτά που όφειλε για τη χρήση του.

Σήμερα, η ΔΕΥΑΝ παρουσιάζει έγγραφο-απάντηση του Τμήματος Επιχορηγήσεων Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Διεύθυνσης Οικονομικής και Αναπτυξιακής Πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών , με θέμα «Παροχή διευκρινίσεων σχετικά με την αναλογούσα επιχορήγηση στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου από το πρόγραμμα επιχορήγησης δήμων για την εξόφληση υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις».

ΔΕΥΑΝ (Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου)
ΦΩΤΟ deyan.gr

Το, με αριθμ.  Πρωτ. 27972/3-5-2022, έγγραφο που έχει ήδη στα χέρια της η ΔΕΥΑΝ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού εγγράφου σας αναφορικά με την αναλογούσα επιχορήγηση στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ναυπλίου από το πρόγραμμα επιχορήγησης δήμων για την εξόφληση υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις σας ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

Με τις διατάξεις όπως παρατίθενται στις παρακάτω φωτογραφίες πληρώθηκε στη ΔΕΗ Α.Ε. ποσό ύψους 6.992.163,20€.

Από τα παραπάνω λοιπόν προκύπτει ότι εφόσον μέρος της οφειλής προς τη ΔΕΗ ΑΕ που απορρέει από την αριθμ. 129/29-10-2020 διαταγή πληρωμής αφορά σε υποχρέωση της ΔΕΥΑ Ναυπλίου λόγω συν διαχείρισης της Βιολογικής Μονάδας επεξεργασίας λυμάτων, αυτή έχει εξοφληθεί από το εν λόγω πρόγραμμα του Υπουργείο Εσωτερικών».

Το απαντητικό έγγραφο του αρμοδίου τμήματος του υπουργείου μαζί με τη γνωμοδότηση της Δικηγορικής Εταιρείας που εκπροσωπεί όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας και την έκθεση της εταιρείας ορκωτών λογιστών, για το ίδιο θέμα, έχουν διαβιβαστεί ήδη στα αρμόδια δικαστήρια .

«Σκοπός μας από την πρώτη στιγμή ήταν να διαφυλάξουμε την δημόσια περιουσία και τα χρήματα των δημοτών μας κλείνοντας τα αυτιά μας στις προτροπές των λίγων που ζητούσαν να πληρώσουμε πάλι. Τις επόμενες ημέρες θα ζητηθεί αρμοδίως από την Δ.Ε.Υ.Α.ΑΡ.Μ. να πράξει τα δέοντα όσον αφορά την λογιστική τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων που έχει ως διαχειρίστρια του κοινού βιολογικού και να δώσει τις απαντήσεις που πρέπει για αυτή την αχαρακτήριστη πράξη της», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης Ναυπλίου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button