home design 800x400

Πελοπόννησος: Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή 7 ακόμη Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμάτων

Εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» η χρηματοδότησή τους

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή 7 ακόμη Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μετά την έκδοση της Απόφασης Ένταξης της Πράξης «Κατασκευή Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Η συγκεκριμένη Πράξη, συνολικού προϋπολογισμού 10.845.000 ευρώ, αφορά στην κατασκευή 7 νέων ΣΜΑ, που θα εξυπηρετούν 8 Δήμους της Πελοποννήσου, συμβάλλοντας έτσι στην καλύτερη διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής.  

Φωτό: “ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ”

Την πρόταση για τη χρηματοδότηση του έργου υπέβαλλε το Δίκτυο Πόλεων «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ», σε συνεργασία με το Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Πελοποννήσου.

Οι 7 νέοι ΣΜΑ

ΣΜΑ Αγίων Θεοδώρων (Κορινθία)

ΣΜΑ Βόρειας Κυνουρίας (Αρκαδία)

ΣΜΑ Νότιας Κυνουρίας (Αρκαδία)

ΣΜΑ Μονεμβασίας (Λακωνία)

ΣΜΑ Δυτικής Μάνης (Μεσσηνία)

ΣΜΑ Ελαφονήσου (Λακωνία)

ΣΜΑ Καλαμάτας – Μεσσήνης (Μεσσηνία)

Η «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ» ήταν υπεύθυνη για την έρευνα και τη χωροθέτηση των σημείων εγκατάστασης και λειτουργίας των ΣΜΑ, για την εκπόνηση της οικονομοτεχνικής μελέτης, την εκπόνηση των μελετών κατασκευής των συγκεκριμένων Σταθμών, του συνόλου των αδειοδοτήσεων αλλά και της τελικής υποβολής.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η συμβολή του Δικτύου θα είναι σημαντική και κατά τη φάση κατασκευής του συγκεκριμένου έργου, καθώς θα συνδράμει το Φο.Δ.Σ.Α. Πελοποννήσου ως προς τον συγκεκριμένο στόχο.

Σχόλια

Exit mobile version