home design 800x400
home design 1170Χ320

Πελοπόννησος: Παραδίδεται σε λειτουργία ο ΣΜΑ στο Σπαθοβούνι Κορινθίας

Τι γίνεται με τις μονάδες σε Σκάλα Λακωνίας και Καλλιρόη Μεσσηνίας
Νίκας Σπαθοβούνι

Παραδίδεται το αργότερο μέχρι τις 15 Ιουνίου ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμάτων (ΣΜΑ) στο Σπαθοβούνι, που θα υποδέχεται τα σκουπίδια των Δήμων της Κορινθίας ώστε μετά να προωθούνται για επεξεργασία στη μονάδα της Παλαιόχουνης Αρκαδίας, όπως προβλέπεται από τη ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Καθυστερήσεις όμως έχουν διαπιστωθεί στην εξέλιξη των εργασιών στις δύο υπο κατασκευή υπολειπόμενες μονάδες επεξεργασίας στη Σκάλα Λακωνίας και στην Καλλιρρόη Μεσσηνίας.

Στη συνάντηση των δημάρχων της 1ης διαχειριστικής ενότητας, που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 13 Μαΐου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη και στελεχών του Φορέα Διαχείρισης Πελοποννήσου (ΦοΔΣΑ), ο Παναγιώτης Νίκας ενημέρωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα συγκληθεί σύσκεψη ώστε να αντιμετωπιστούν τα όποια ζητήματα καθυστερούν την αποπεράτωση των έργων στις δύο περιοχές.

Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΣΔΙΤ κεντρικής διαχείρισης, η μονάδα στη Σκάλα προορίζεται για τη διαχείριση των απορριμμάτων των Δήμων της Λακωνίας και η μονάδα της Καλλιρόης για τους Δήμους της Μεσσηνίας καθώς και αυτούς της Μεγαλόπολης και της Γορτυνίας της Αρκαδίας.

Εν τω μεταξύ, στα μέσα Ιουνίου λήγει η προθεσμία για την πληρωμή της εταιρείας από τους Δήμους των οποίων η διαχείριση των απορριμμάτων γίνεται στην Παλαιόχουνη. Αρμόδιος για την συγκέντρωση των χρημάτων είναι ο ΦοΔΣΑ, ο οποίος θα τα παραδώσει στην Περιφέρεια, για να γίνει η πληρωμή της διαχειρίστριας εταιρείας.

Επίσης, με απόφαση του ΦοΣΔΑ οι επιχειρηματίες που διαθέτουν απορρίμματα προς επεξεργασία στην Παλαιόχουνη θα καταβάλουν το ίδιο ακριβώς αντίτιμο ανά τόνο που καταβάλουν και οι δήμοι.

Η Κορινθία με το ΣΜΑ στο Σπαθοβούνι, που παραδίδεται το επόμενο διάστημα, μπαίνει στο δρόμο της λύσης της μεταφόρτωσης των σκουπιδιών των Δήμων της.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis