home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Οδηγός από έναν εραστή της πόλης

Κυκλοφόρησε η ελληνική έκδοση του βιβλίου του Keith Sturgess, επίτιμου καθηγητή Θεατρικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Lancaster.

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Ναύπλιο: Οδηγός από έναν εραστή της πόλης
βιβλίο εραστής Ναύπλιο

Κυκλοφόρησε η ελληνική έκδοση του βιβλίου του Keith Sturgess, επίτιμου καθηγητή Θεατρικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο του Lancaster, Ηνωμένο Βασίλειο, με τον τίτλο «Μια περιπλάνηση στο Ναύπλιο. Οδηγός από έναν εραστή της πόλης» (αγγλικός τίτλος “Wandering in Nafplion. A lover’s guide”).

Την επιμέλεια της έκδοσης ανέλαβε η Μαρία Παπαδοπούλου (ΠΛΙ) και τη μετάφραση η Βιργινία Κάγκου.

Το βιβλίο συνοδεύεται από χάρτη περιπάτου και φυλλάδιο με αναλυτικές οδηγίες.

βιβλίο εραστής Ναύπλιο

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στο οπισθόφυλλο του βιβλίου

“Το «Περιπλάνηση στο Ναύπλιο…» (αγγλικός τίτλος “Wandering in Nafplion…”) είναι ένα βιβλίο για την ιστορική, γραφική και προσφιλή τουριστικά πόλη του Ναυπλίου στην Πελοπόννησο και ειδικά για το τμήμα της ιστορικής Παλαιάς Πόλης με τα 500 και πλέον κτίρια. Ένα βιβλίο που αρνείται να καταλήξει σε μια από τις τρεις εκδοχές που θα μπορούσε – ένας ιστορικός ή τουριστικός οδηγός ή ένα ενθύμιο.

Το γεγονός ότι δεν είναι απλώς ένα ενθύμιο αναφέρεται στον ελαφρώς σκωπτικό τίτλο του Κεφαλαίου 1, «OXI μια χρονιά στην Προβηγκία». Υπάρχει μια ιστορία εδώ, υπάρχει και ένας περίπατος στην πόλη (Κεφάλαιο 9), αλλά το βιβλίο είναι ως επί το πλείστον η προσέγγιση ενός εραστή της πόλης, μια προσωπική αξιολόγηση, ίσως λίγο αλλόκοτη, ένα πολύ αγαπημένο στοιχείο στη ζωή του συγγραφέα τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Έτσι, η αντικειμενικότητα πηγαίνει πακέτο με την προσωπική άποψη και η νηφάλια εκτίμηση ταιριάζει γάντι με την ιδιοσυγκρασία του συγγραφέα. Τα μεγαλύτερα σε έκταση κεφάλαια είναι πραγματείες, στοχασμοί σε ένα εξειδικευμένο θέμα. Άνθρωποι και αντιπαραβολές υπάρχουν παντού σε πείσμα του κατά τι σκωπτικού τίτλου του Κεφαλαίου 4. Και υπάρχουν και αστεία”.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis