home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ο Χρόνης κάνει τους Αθηναίους να γνωρίσουν την Επίδαυρο αλλιώς

Τηλεοπτική ξενάγηση από τον δήμαρχο στο Μουσείο Α΄ Εθνοσυνέλευσης στη Νέα Επίδαυρο (Βίντεο).
Χρόνης ξενάγηση μουσείο Εθνοσυνέλευσης Επίδαυρος

Ο δήμαρχος Επιδαύρου κάνει τους Αθηναίους να γνωρίσουν την περιοχή αλλιώς, μέσα από το Μουσείο Α΄ Εθνοσυνέλευσης που στεγάζεται σε ένα ιστορικό πανέμορφο κτήριο στη Νέα Επίδαυρο.

Ο Τάσος Χρόνης έκανε μία τηλεοπτική ξενάγηση στο χώρο στην εκπομπή της ΕΡΤ2 «Κυψέλη».

Το βίντεο

Δείτε το σχετικό απόσπασμα από την εκπομπή στο παρακάτω βίντεο:

Το μουσείο

Στις 26 Ιανουαρίου 2014, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 192 ετών από την Α´ Εθνοσυνέλευση. Στην Πιάδα, σημερινή Νέα Επίδαυρο, εγκαινιάστηκε η μόνιμη έκθεση του Ιδρύματος της Βουλής με θέμα «Α´ Eθνοσυνέλευση της Επιδαύρου».

Σχολείο τύπου Καλλία

Το Μουσείο Α΄ Εθνοσυνέλευσης φιλοξενείται στο χώρο του ανακαινισμένου παλαιού μονοτάξιου δημοτικού σχολείου της Νέας Επιδαύρου. Πρόκειται για ένα μονώροφο νεοκλασικό κτίριο που χτίστηκε το 1904.

Το δημοτικό σχολείο της Νέας Επιδαύρου αποτελεί ένα από τα λεγόμενα σχολεία τύπου Καλλία. Σχεδιάστηκαν από το νομομηχανικό Δημήτρη Καλλία, γνωστά και ως σχολεία Συγγρού. Ο ευεργέτης Ανδρέας Συγγρός χρηματοδότησε με τη διαθήκη του την ανέγερσή τους. Η ανακαίνισή του αποφασίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων και το Δήμο Επιδαύρου στις 25 Μαρτίου του 2012.

Η έκθεση

Η έκθεση παρουσιάζει τα γεγονότα της σύγκλησης της Α΄ Εθνοσυνέλευσης (20 Δεκεμβρίου 1821 – 15 Ιανουαρίου 1822). Καθώς και τη σημασία του πολιτικού και οργανωτικού έργου της. Τόσο για την ίδια την Επανάσταση του 1821, όσο και για το υπό διαμόρφωση ελληνικό κράτος.

Το υλικό περιλαμβάνει αναπαραγωγές εγγράφων, εκδόσεων και έργων τέχνης, σχεδιαγράμματα και χάρτες φτιαγμένα ειδικά για τις ανάγκες της έκθεσης. Προέρχεται από τη Βιβλιοθήκη και τη Συλλογή Έργων Τέχνης της Βουλής των Ελλήνων, την Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου, το Μουσείο Μπενάκη, το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, και τον Άρειο Πάγο.
Αλλά και από ερευνητές και συλλέκτες της περιοχής.

Η εκπομπή «Κυψέλη»

Φρέσκια και διαφορετική, νεανική και εναλλακτική, αστεία και απροσδόκητη, η νέα εκπομπή «Κυψέλη», με τρία νέα αλλά ήδη αγαπημένα πρόσωπα, προβάλλεται καθημερινά, στις 13:00, από την ΕΡΤ2.

Η Δάφνη Καραβοκύρη, η Τζένη Μελιτά, και η Ξένια Ντάνια, έπειτα από τη δική τους ξεχωριστή διαδρομή στον χώρο της δημοσιογραφίας, της παρουσίασης, της δημιουργίας περιεχομένου και του πολιτισμού μπαίνουν στην κυψέλη της ΕΡΤ και παρουσιάζουν με σύγχρονη ματιά όλα όσα αξίζει να ανακαλύπτουμε πάνω αλλά και κάτω από το ραντάρ της καθημερινότητάς μας.

Μέσα από θεματολογία ποικίλης ύλης, και με συνεργάτες νέα πρόσωπα που αναζητούν συνεχώς τις τάσεις στην αστική ζωή, στον πολιτισμό, στην pop κουλτούρα και σε νεανικά θέματα, η καθημερινή εκπομπή της ΕΡΤ2, «Κυψέλη», εξερευνά τον σύγχρονο τρόπο ζωής με τρόπο εναλλακτικό.

Η δυναμική τριάδα μάς ξεναγεί στα μυστικά της πόλης που βρίσκονται ακόμη και σε όλες τις γειτονιές της, ανακαλύπτει με έναν άλλο τρόπο το σινεμά, τη μουσική και οτιδήποτε αφορά στην Τέχνη.

Η Δάφνη Καραβοκύρη, η Τζένη Μελιτά και η Ξένια Ντάνια μέσα και έξω από το στούντιο συμφωνούν, διαφωνούν, συζητούν, και οπωσδήποτε γελούν, μεταδίδοντας θετική ενέργεια γιατί πριν απ’ όλα είναι μια κεφάτη παρέα με ένα αυθόρμητο, ρεαλιστικό, ειλικρινή καθημερινό κώδικα επικοινωνίας, φιλοξενώντας ενδιαφέροντες καλεσμένους.

Μαζί τους στην πάντοτε πολυάσχολη «Κυψέλη» μια πολύ ενδιαφέρουσα ομάδα συνεργατών που έχουν ήδη άμεση σχέση με τον πολιτισμό και τον σύγχρονο τρόπο ζωής, μέσα από τη συνεργασία τους με έντυπα ή ηλεκτρονικά Μέσα.

Στην «Κυψέλη» της ΕΡΤ2 κλείνονται όσα αγαπάμε να ακούμε, να βλέπουμε, να μοιραζόμαστε, να συζητάμε και να ζούμε σήμερα. Από την πόλη στους δέκτες μας και στην οθόνη της ΕΡΤ2.

Παρουσίαση: Δάφνη Καραβοκύρη, Τζένη Μελιτά, Ξένια Ντάνια
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Λυκούδης, Λεωνίδας Πανονίδης, Τάκης Σακελλαρίου
Αρχισυνταξία: Αριάδνη Λουκάκου
Οργάνωση παραγωγής: Γιάννης Κωνσταντινίδης, Πάνος Ράλλης
Διεύθυνση παραγωγής: Μαριάννα Ροζάκη

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis