home design 800x400
home design 1170Χ320

Στην Αθήνα η σύνοδος των υπουργών Δημόσιας Τάξης, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη της Νοτιοανατολικής Μεσογείου

Προσφυγικό, μετανάστευση και trafficking στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών
Πρόσφυγες

Στην Αθήνα πραγματοποιείται από χθες, υπό την προεδρία της Ελλάδας, η σύνοδος των 14 υπουργών Δημόσιας Τάξης, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη των χωρών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

«Είναι μία σύσκεψη που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς διεξάγεται σε μία εποχή που δυστυχώς σε όλη την Ευρώπη υπάρχει πόλεμος και παρεπόμενα σοβαρά προβλήματα», δήλωσε ο προεδρεύων της συνόδου, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Στην κορυφή της ατζέντας των συνομιλιών βρίσκονται το προσφυγικό, η αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και η αντιμετώπιση του trafficking, της εμπορίας ανθρώπων δηλαδή, η οποία όπως φαίνεται μπορεί να εκδηλώνεται και με μεγαλύτερη έμφαση σε κάποιες περιπτώσεις λόγω των προσφυγικών ροών από την Ουκρανία.

Ουκρανοί πρόσφυγες Αργολίδα 2 scaled
Φωτό: Αρχείο

Παράλληλα, η αντιμετώπιση του διασυνοριακού εγκλήματος, της εμπορίας ναρκωτικών, του ηλεκτρονικού εγκλήματος του Χουλιγκανισμού, όλες οι μορφές βίας και εγκληματικότητας εξακολουθούν να αποτελούν μια μεγάλη ατζέντα για την οποία υπάρχει συνεργασία μεταξύ όλων των χωρών της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Η σύνοδος των υπουργών ολοκληρώνεται σήμερα και τα αποτελέσματα θα αποτελέσουν μπούσουλα για την αντιμετώπιση όλων των ζητημάτων.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis