home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Βαριές καμπάνες από την Αστυνομία για τους κακοποιητές ζώων

140 συλλήψεις και 940 πρόστιμα μέσα στο τελευταίο πεντάμηνο για κακοποίηση ζώου
νεκρή γάτα

Το περιστατικό με την κακοποίηση μιας μικρής γάτας στην Αιδηψό, η ευαισθητοποίηση του κόσμου αλλά και η άμεση κινητοποίηση των Αστυνομικών Αρχών,  με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, έφεραν στο προσκήνιο τις βαριές καμπάνες αλλά και τις ποινές φυλάκισης που επισείει πλέον η κακοποίηση ζώων.

Μέσα στο τελευταίο πεντάμηνο το Τμήμα Προστασίας Ζώων της Αστυνομίας έχει δεχθεί 1489 καταγγελίες ενώ έχει προχωρήσει σε 140 συλλήψεις και έχουν επιβληθεί 940 πρόστιμα, είναι συνολικού ύψους 1,3 εκ. ευρώ .

Σκύλος Ναύπλιο
Φωτό: Αρχείο

«Πρέπει να υπάρχει συνεργασία ανάμεσα στο κράτος και στην Αστυνομία και στους πολίτες, στην κοινωνία. Χθες λοιπόν, οι πάντες είδαν μέσω του διαδικτύου, μέσω των social media το βιντεάκι με κάποια άτομα, τα οποία φερόντουσαν με έναν βασανιστικό και προκλητικό τρόπο απέναντι σε ένα ζωάκι, απέναντι σε ένα γατάκι. Κινητοποιήθηκαν, το έκαναν θέμα, τους συγχαίρω για αυτό. Τους λέω ένα μεγάλο μπράβο και τους ευχαριστώ γιατί αναδεικνύοντας εκείνοι το θέμα, δόθηκε η δυνατότητα όλοι οι πολίτες σήμερα να μάθουν ότι υπάρχει ένας νόμος που αφορά την προστασία των ζώων και είναι ενάντια στην κακοποίηση των ζώων. Ο νόμος είναι αυστηρός. Έμαθαν ότι ο νόμος αυτός τηρείται και ότι η Ελληνική Αστυνομία είναι εδώ, για να βρίσκει τους ενόχους και να τους οδηγεί στη δικαιοσύνη», δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα Mega», ο κ. Θεοδωρικάκος.

«Είναι θέμα παιδείας, ανθρωπιάς, πολιτισμού και το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι όπως αποδεικνύουν και οι στατιστικές πέρα από τη δική μας λογική και ηθική ανάλυση, συνήθως τα άτομα τα οποία φέρονται με βία απέναντι στα ζώα, φέρονται με βία και απέναντι στους ανθρώπους», τόνισε ο υπουργός.

Γάτα στο Ναύπλιο (2)
Φωτό: Αρχείο

Σεσημασμένος ο κακοποιητής της Αιδηψού

Σεσημασμένος ήταν τελικά ο κακοποιητής της μικρής γάτας στην Αιδηψό καθώς πριν πέντε χρόνια είχε συλληφθεί για σημαντική ποσότητα ναρκωτικών και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης.Ο άνδρας κρατείται και σήμερα θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Οι ποινές που θα αντιμετωπίσει θα εξαρτηθούν από το ποια κατηγορία ακριβώς θα του απαγγείλει η εισαγγελική Αρχή.

Ο νόμος πάντως, σε γενικές γραμμές, είναι αυστηρός και έχει το περιθώριο για πολύ υψηλά πρόστιμα αλλά και για αρκετά χρόνια φυλάκισης.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis