home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Καλαμάτα: Συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα

Ανοιχτή πρόσκληση στους φορείς του νομού από το Δικηγορικό Σύλλογο Καλαμάτας
Λογαριασμός ρεύματος

Σε συντονισμένη δράση για την αντιμετώπιση της ληστρικής ρήτρας αναπροσαρμογής, που επιβάλλεται από τους παρόχους, στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος προτίθεται να προχωρήσει το προσεχές διάστημα ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας.

Με ανοικτή πρόσκλησή του στους κοινωνικούς και επαγγελματικούς φορείς της Μεσσηνίας οι δικηγόροι της πόλης ζητούν την από κοινού αντίδραση στις μονομερείς αυξήσεις στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας και την ρήτρα αναπροσαρμογής.

Φουσκωμένος λογαριασμός ρεύματος
Φωτό: Αρχείο

Η σύσκεψη των φορέων θα πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 29 Απριλίου, στις 11 το πρωί στο εντευκτήριο του Συλλόγου στο Δικαστικό Μέγαρο της Καλαμάτας.

Στή σύσκεψη έχουν προσκληθεί μεταξύ άλλων το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Νομού Μεσσηνίας, το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας, η Νομαρχιακή Επιτροπή ΤΕΕ Πελοποννήσου, ο Εμπορικός Σύλλογος Μεσσηνίας, ο Ιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Γονέων Τριών Τέκνων Μεσσηνίας, ο Σύλλογος Μηχανικών Ελευθέρων Επαγγελματιών και ο Σύλλογος Μηχανολόγων – Ηλεκτρολόγων.

Να τονίσουμε ότι, «αντίθετη με τους γενικούς όρους συναλλαγών σε διάφορες κατηγορίες συμβολαίων παροχής ηλεκτρικής ενέργειας» έχει  χαρακτηρίσει τη ρήτρα αναπροσαρμογής  και ο πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός.

ρολόι ΔΕΗ
Φωτό: anagnostis

Στη μάχη κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής μπαίνει και το Ινστιτούτο Καταναλωτή (ΙΝΚΑ) καθώς την επόμενη εβδομάδα θα καταθέσει αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών όπως ανακοίνωσε ο δικηγόρος του φορέα,  Αλέξης Αλεξόπουλος.

Από την πλευρά του ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας έχει ήδη απευθύνει κάλεσμα στους καταναλωτές να τον εξουσιοδοτήσουν προκειμένου να εκπροσωπηθούν δωρεάν, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, στη δικαστική μάχη έναντι της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis