home design 800x400
home design 1170Χ320

Επίδαυρος: «Σύνταγμα, Θεσμοί και κοινωνία στην Επαναστατημένη Ελλάδα» στην ημερίδα που ξεκίνησε σήμερα

Τ. Χρόνης: «Αναγνωρίζεται ο ουσιαστικός ρόλος της Α Εθνοσυνελευσης της Επιδαύρου στην οργάνωση του Ελληνικού Κράτους»
Επίδαυρος ημερίδα

Ο ουσιαστικός ρόλος που έπαιξε η Επίδαυρος στην οργάνωση του νεοσύστατου Ελληνικού Κράτους και η ανάδειξη της πλούσιας και σημαντικής ιστορίας της είναι ο στόχος της ημερίδας που ξεκίνησε σήμερα στο Συνεδριακό Κέντρο της Νέας Επιδαύρου με θέμα «Σύνταγμα, Θεσμοί και κοινωνία στην Επαναστατημένη Ελλάδα».

Παράλληλα αύριο, Παρασκευή 29 Απριλίου, ξεκινά το Συνέδριο με θέμα «Η διαπάλη παράδοσης και νεωτερικότητας και το Σύνταγμα υπό το “κράτος” της Επανάστασης του 1821». Το συνέδριο εντάσσεται στη δράση «Επιστήμη και Κοινωνία», «200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση» του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛΙΔΕΚ) και έχει την αρωγή του Δήμου Επιδαύρου.

«Πολύ σημαντικές οι εργασίες, αυτό το 3ημερο, καθώς αναγνωρίζεται ο ουσιαστικός ρόλος της Α Εθνοσυνελευσης της Επιδαύρου στην οργάνωση του Ελληνικού Κράτους», δήλωσε με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο facebook ο δήμαρχος, Τάσος Χρόνης.

Καθηγητές και μεταπτυχιακοι φοιτητές από τις Νομικές σχολές Θεσσαλονίκης και Αθήνας και το ΕΚΠΑ θα αναλύσουν ιστορικά και επιστημονικά ζητήματα για το Σύνταγμα και τους θεσμούς εκείνης της περιόδου.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis