home design 800x400
home design 1170Χ320

Καλαμάτα: «Κουνήθηκε» για τα καλά η πόλη από τον πρωινό σεισμό

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, δηλώνουν οι σεισμολόγοι
Σεισμός Καλαμάτα

«Κουνήθηκε» για τα καλά η Καλαμάτα από τη σεισμική δόνηση εντάσεως 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 9.52 το πρωί της Τετάρτης.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην πόλη καθώς είχε επίκεντρο μόλις 9 χλμ. Νότια-Νοτιοδυτικά της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας αλλά και πολύ μικρό εστιακό βάθος 16,8 χλμ.

Καλαμάτα
Φωτό: Δήμος Καλαμάτας

Όπως ήταν φυσικό προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους καθώς ξύπνησαν μνήμες του 1986, όταν ο καταστροφικός, μεγέθους 6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σεισμός στοίχισε τη ζωή 20 ανθρώπων, ισοπέδωσε 4 πολυκατοικίες και προκάλεσε ανεπανόρθωτες ζημιές στο 20% των κτιρίων της πόλης.

Εν τω μεταξύ, στις 4.51 τα ξημερώματα της Τετάρτης είχε σημειωθεί σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,9 βαθμών, στον θαλάσσιο χώρο 41 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά των Κυθήρων σε εστιακό βάθος 79 χιλιόμετρα , που ταρακούνησε το νησί και έγινε επίσης αισθητή στην Καλαμάτα.

Κύθηρα
Φωτό: wikipedia

Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές ενώ και οι σεισμολόγοι δηλώνουν πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας ούτε σύνδεση με τον σεισμό των Κυθήρων.

«Εκτιμώ ότι δεν έχει σχέση με τη δόνηση των Κυθήρων που σημειώθηκε το ξημέρωμα πολύ νοτιότερα. Ειναι απο διαφορετικές εστίες και από διαφορετικά ρήγματα. Δεν συνιστούν κίνδυνο για την περιοχή, ούτε για τη μία ούτε για την άλλη. Δεν βλέπω ιδιαίτερο λόγο ανησυχίας», δήλωσε στην ΕΡΤ ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος και σημείωσε πως κατά 99% ο σεισμός στα Κύθηρα ήταν ο κύριος.

Οι δυο σεισμικές δονήσεις έγιναν αισθητές και σε άλλες περιοχές της Μεσσηνίας αλλά και της Λακωνίας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis