home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πουλάς από Αρκαδία: Η κυβέρνηση πορεύεται με το δόγμα του βλέποντας και κάνοντας

Σημεία της ομιλίας του Ανδρέα Πουλά στη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αρκαδίας
Ανδρέας Πουλάς

Στη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Αρκαδίας στις 18 Απριλίου μίλησε ο βουλευτής Αργολίδας Ανδρέας Πουλάς.

Τα σημεία στα οποία στάθηκε είναι τα εξής:

  • Στις εκλογές του Ιουλίου 2019 εκλέχτηκε κυβέρνηση η Νέα Δημοκρατία μία κυβέρνηση που όσοι την ψήφισαν πίστευαν ότι θα δώσει λύση στα προβλήματά τους που είχαν συσσωρευτεί από τη διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
  • Μέχρι σήμερα αυτή η κυβέρνηση δεν κατάφερε να δώσει προοπτική στη χώρα με ένα επιτελικό σχέδιο. Αντίθετα βλέπουμε μία κυβέρνηση που σε όλους τους τομείς της πολιτικής της πορεύεται με το δόγμα του βλέποντας και κάνοντας.
  • Στο πεδίο της πανδημίας τα όποια μέτρα έλαβε η κυβέρνηση ήταν πρόχειρα και αποσπασματικά. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την καταπόνηση του υγειονομικού προσωπικού, την αύξηση των ανισοτήτων μεταξύ των νοσοκομείων των αστικών κέντρων και της περιφέρειας και τη μεγάλη αύξηση των θανάτων από κορονοϊό όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
  • Η ενεργειακή κρίση που ακολούθησε ήταν αποτέλεσμα λανθασμένων πολιτικών χειρισμών της κυβέρνησης αφού ήδη πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία η εξάρτηση της χώρας μας από το φυσικό αέριο ανερχόταν στο 35%.
  • Σήμερα το κύμα ακρίβειας μαστίζει τη χώρα και πλήττει τα εισοδήματα όλων των πολιτών, ενώ ο πληθωρισμός βρίσκεται στο 8,9%. Οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι, οι αγρότες δεν μπορούν πια να αντέξουν το υψηλότατο κόστος διαβίωσης.
  • Λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αναγκάζονται είτε να μειώνουν την παραγωγή τους, είτε και να μην παράγουν καθόλου είτε οι κτηνοτρόφοι να πωλούν τα ζώα τους για να μπορέσουν να επιβιώσουν.
  • Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής συνεχώς καταθέτει συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις για όλα τα σημαντικά προβλήματα της χώρας, για τον τομέα της υγείας και την διαχείριση της πανδημίας, για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, για τους αγρότες, για το κοινωνικό κράτος, για την μετάβαση στην πράσινη ενέργεια.
  • Το Κίνημά μας συνεχίζει να δυναμώνει μέσα από την αυτοοργάνωση και να ανανεώνεται ώστε με ομοψυχία και ενότητα να επανακτήσει ισχυρούς δεσμούς με την κοινωνία.
  • Αυτή την πολύ κρίσιμη περίοδο για τη χώρα εμείς αγωνιζόμαστε να αλλάξει η σημερινή πνιγηρή ατμόσφαιρα όπου υποβαθμίζονται η πολιτική και ο ουσιαστικός διάλογος για τα μεγάλα και σημαντικά θέματα και θεοποιούνται οι επικοινωνιακές φούσκες για τα μικρά και ασήμαντα, η παραπολιτική, η πρωτοφανής προπαγάνδα από ένα ασφυκτικά ελεγχόμενο σύστημα μέσων ενημέρωσης.
  • Το Κίνημα θα είναι πάντα κοντά στους απλούς πολίτες, στους ευάλωτους, στους αγρότες και τους μικρομεσαίους, έχοντας ξεκάθαρες θέσεις και προτάσεις. Τα όποια ερωτήματα μας τίθενται από δεξιά ή αριστερά εμείς απαντάμε ότι θα συνεχίσουμε την ίδια απαρέγκλιτη πορεία της αυτονομίας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis