home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Όπου φύγει φύγει μετά τον μαραθώνιο

Σχεδόν έρημη η πόλη στις 2:30 το μεσημέρι της Κυριακής – Ελάχιστοι ήταν αυτοί που κυκλοφορούσαν στους δρόμους – Υποτονική η κίνηση στα καταστήματα.
Ναύπλιο μετά τον μαραθώνιο 2022 (4)

Παρά τη λασποβροχή, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε ο 7ος Μαραθώνιος Ναυπλίου, το πρωί της Κυριακής 17 Απριλίου. Η πρώτη εκκίνηση έγινε στις 8.30 το πρωί, ενώ στις 10:45 άρχισε να βρέχει, επιβεβαιώνοντας τις προβλέψεις των μετεωρολόγων. Έπειτα από το σημαντικό για την πόλη αθλητικό γεγονός η κίνηση σε σοκάκια και καταστήματα ήταν υποτονική, καθώς ο περισσότερος κόσμος ήταν όπου φύγει φύγει.

Αντίθετα με τις προηγούμενες χρονιές η διοργάνωση φαίνεται πως προσέλκυσε λιγότερους ντόπιους και επισκέπτες, όπως μαρτυρούν και οι εικόνες αμέσως μετά το τέλος του, με το Ναύπλιο να νεκρώνει από κόσμο, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές όπου γινόταν το αδιαχώρητο και μετά τη λήξη της.

Στην εικόνα μερικής ερήμωσης της πόλης συνέβαλαν φυσικά και οι άσχημες καιρικές συνθήκες που προηγήθηκαν, καθώς υπήρχαν διαστήματα με βροχή, κατά τη διάρκεια των δρομικών αγωνισμάτων.

Στο καβούκι τους μετά τον μαραθώνιο

Οι παρακάτω εικόνες έχουν τραβηχτεί κατά τις 14:30, όπου ήδη ο κόσμος έχει αποχωρήσει και τα συνεργεία έχουν αρχίσει το μάζεμα του εξοπλισμού που είχε στηθεί για τις ανάγκες της διοργάνωσης.

Ο κόσμος στο κέντρο της πόλης ήταν ελάχιστος, ενώ ίδια εικόνα παρουσίαζαν και τα καταστήματα εστίασης, τουλάχιστον σε ότι αφορά τους εξωτερικούς τους χώρους. Η βροχή εκείνη τη χρονική στιγμή είχε σταματήσει, όμως ήταν φανερά τα σημάδια που άφησε και που οδήγησαν τους περισσότερους στο να επιστρέψουν άρον άρον στο …καβούκι τους.

Τα αγωνίσματα, οι εθελοντές και η αναγκαία …ταλαιπωρία

Η παλιά πόλη και το λιμάνι από το Σάββατο παρέμεναν αποκλεισμένα για τους οδηγούς, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, με τα θετικά και τα αρνητικά που συνεπάγεται μια τέτοια κίνηση.

Σημαντικότατο ρόλο στην επιτυχή έκβαση της διοργάνωσης διαδραμάτισαν και φέτος οι εθελοντές που πρόσφεραν με επαγγελματισμό και μεράκι τις πολύτιμες υπηρεσίες τους στους διοργανωτές.

Ο Μαραθώνιος είναι αφιερωμένος στην «Οικογένεια της Ελπίδας». Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές πρόκειται για ένα αθλητικό δρομικό γεγονός που στο πλαίσιό της έχει δημιουργήσει ένα πολύπλευρο κοινωνικό γεγονός με πλήθος δράσεων και προγραμμάτων που προάγουν την υγεία, την παιδεία και τον πολιτισμό και περιλαμβάνει αγώνες Μαραθωνίου, Ημιμαραθωνίου, δρόμου 5 χλμ. & 2,5 χλμ. για όλους.

Πρόκειται για τον 7ο Μαραθώνιο που διοργανώνεται στο Ναύπλιο.

Ανοιχτά καταστήματα Κυριακή των Βαΐων

Ανοικτά ήταν τα καταστήματα σήμερα Κυριακή των Βαΐων, 17 Απριλίου, στο πλαίσιο του εορταστικού ωραρίου ενόψει του Πάσχα σε Άργος και Ναύπλιο. Ωστόσο η εμπορική κίνηση στην Αργολική πρωτεύουσα, ανήμερα του μαραθωνίου, ήταν κατώτερη του αναμενομένου, σύμφωνα με όσα μας ανέφεραν καταστηματάρχες.

Τα εμπορικά καταστήματα, σύμφωνα με το ωράριο που είχαν προτείνει οι εμπορικοί σύλλογοι Άργους και Ναυπλίου, λειτούργησαν από τις 11:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα στο Άργος και από τις 11:00 έως τις 19:00 στο Ναύπλιο, ενώ πολυκαταστήματα και αλυσίδες καταστημάτων, σύμφωνα με το ωράριο που είχε προτείνει ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πώλησης Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ), ήταν ανοικτά έως τις 8 το βράδυ.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis