home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΕκδηλώσειςΑργολίδα

4η Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου στο Ναύπλιο

Οι δράσεις του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου περιλαμβάνουν δραστηριότητες που προάγουν την φιλαναγνωσία και την αποτελεσματικότητα.

Με πολλές νέες εμπειρίες, πρωτότυπες δράσεις, αναγνωστικές προτάσεις προς τα μέλη της σχολικής κοινότητας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ναυπλίου ολοκληρώθηκε η 4η Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου από τις 4 έως 8 Απριλίου.

Η επαφή με το βιβλίο, έντυπο ή ψηφιακό, αναπτύσσει μια μοναδική σχέση με τον αναγνώστη. Το σχολείο καλλιεργεί και στοχεύει να αναπτύξει αυτή τη σχέση οικειότητας των μαθητών με το βιβλίο, με τις δράσεις οι οποίες υλοποιούνται από την Σχολική Βιβλιοθήκη του Σχολείου «ΒΙΒΛΙΟΠΕΡΠΑΤΗΜΑΤΑ», με τη λειτουργία του δανεισμού και την επαφή με συγγραφείς.

Η Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου, που υλοποιείται για 4η χρονιά, στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου, δια ζώσης ή διαδικτυακά, περιλαμβάνει δραστηριότητες που προάγουν την φιλαναγνωσία και την αποτελεσματικότητα του σχολείου. Για την υλοποίηση της δράσης το Σχολείο συνεργάστηκε με εκδοτικούς οίκους και το Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου. Φέτος, οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τμημάτων συναντήθηκαν με γνωστούς συγγραφείς, με εικονογράφο και μπήκαν στην διαδικασία συγγραφής και εικονογράφησης βιβλίου. Έτσι, «Με Αφορμή Ένα Βιβλίο» ή Δημιουργώντας ένα βιβλίο, το θέμα της Εβδομάδας Βιβλίου είχε ως κεντρικό άξονα την προσέγγιση του διαφορετικού, την αξία της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, της συμπερίληψης.

Εβδομάδα παιδικού βιβλίου Ναύπλιο (1)

Οι συγγραφείς σύστησαν ένα βιβλίο τους και τον ήρωά ή τους ήρωές του και θέτοντας προβληματισμούς και ερωτήματα μετέφεραν μαθητές και μαθήτριες στην ιστορία και γνωρίστηκαν με τον ήρωα. Η κ. Δάφνη Βλουμίδη με βοηθό τον Κιλόμπο και τις περιπέτειές του προβλημάτισε τους μαθητές της Δ΄ για αυτούς που απομονώνουμε και πρότεινε λύσεις για το πρόβλημα. Η κ. Ιωάννα Κυρίτση –Τζιώτη παρουσίασε στους μαθητές της Α΄τάξης τον Δράκο Καλοκάρδιο και οι μαθητές χάρηκαν που τον γνώρισαν. Η κ. Κάσδαγλη συζήτησε με τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης την αληθινή ιστορία της Yursa, όπως περιγράφεται στο μυθιστόρημα Πεταλούδα. Ο κ. Παναγιώτης Δημητρόπουλος έφερε μαζί του το «Χρυσαφένιο κουκούτσι» για τις/τους μαθήτριες/τές της Β΄τάξης και με την ενεργή συμμετοχή τους κατανόησαν την ιστορία. Η κ Ελένη Σβορώνου μίλησε για τη ελευθερία με αφορμή την ελληνική επανάσταση. Η κ Λιάνα Δενεζάκη διαδικτυακά με τους μαθητές της Γ΄τάξης έφτιαξαν ένα παραμύθι αξιοποιώντας την τεχνική των καρτελών.

Παράλληλα, την Εβδομάδα Παιδικού Βιβλίου πλαισίωσε ένας ενδοσχολικός εικαστικός διαγωνισμός, έγινε έναρξη συνεργατικής συγγραφής μίας περιπετειώδους ιστορίας και δημοσιοποιήθηκε το ιστολόγιο της σχολικής βιβλιοθήκης.

Εβδομάδα παιδικού βιβλίου Ναύπλιο (1)

Εκτός από τους μικρούς και οι μεγάλοι (εκπαιδευτικοί) επιμορφώθηκαν στη δημιουργική γραφή από την Μαρία Παπανικολάου, μιλώντας για τις αρχές της δημιουργικής γραφής και τρόπους εφαρμογής της στην σχολική τάξη.

Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου πέρασε μία δημιουργική εβδομάδα με πρωταγωνιστή το παιδικό βιβλίο και δημιουργούς του. Με ενδιαφέρουσες συζητήσεις, προβληματισμούς και εποικοδομητικό διάλογο φάνηκε το προφανές: πως ένα βιβλίο γίνεται αφορμή για επικοινωνία, διασκέδαση, έκφραση και κατανόηση δύσκολων συνθηκών.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button