home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Φευ: Επιτέλους αποδόθηκε δικαιοσύνη για την φωτιά στις Μυκήνες

Αντί να πληρώσουν οι ένοχοι, την πλήρωσαν τα πεύκα
Μυκήνες κοπή πευκων (6) inpixio

Προχωρούν τα μέτρα προστασίας του αρχαιολογικού χώρου και του Μουσείου των Μυκηνών με έργα λιμνοδεξαμενής, ποτίσματος και αυτόματης κατάσβεσης πυρκαγιάς, σύμφωνα με την προκήρυξη από πλευράς Περιφέρειας Πελοποννήσου του έργου: «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΜΥΚΗΝΩΝ» προϋπολογισμού 650.000,00 ευρώ. Κατά τους αρχικούς σχεδιασμούς το έργο θα έπρεπε να παραδοθεί τον Φεβρουάριο του 2022, όμως τα «μέτρα πυροπροστασίας» επεκτάθηκαν και στην κοπή πεύκων, σαν εύφλεκτο υλικό που θα μπορούσε να θέσει τον χώρο σε νέες περιπέτειες.

Μυκήνες κοπή πευκων 1 inpixio
Κοπή Πεύκων Μυκήνες (φωτογραφία “anagnostis.org”)

Ξεχνούν όμως όλοι ότι, για την φωτιά που εξέθεσε διεθνώς την χώρα, δεν έφταιγαν τα πεύκα και τα χορτάρια, αλλά αυτοί που υπέκλεπταν ρεύμα από κοντινή γεώτρηση και αυτοί φυσικά που άφησαν τον χώρο απροστάτευτο, αν και το έργο πυρόσβεσης είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ από το 2006! Θα καταλάβαινε βέβαια κανείς αν υπήρχε κλάδεμα των δέντρων και όχι κόψιμο από τις ρίζες, αλλά περισσότερο αν τα έργα πυροπροστασίας είχαν απαλάξει τον χώρο απ` αυτούς που έκλεβαν ρεύμα και μάλιστα χωρίς να λαμβάνουν καν μέτρα προστασίας.

Μυκήνες κοπή πευκων 3
Κοπή Πεύκων Μυκήνες (φωτογραφία “anagnostis.org”)

Σύμφωνα με παλαιότερη ανάρτηση του «αναγνώστη»: «…όπως ανέφερε τότε ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, το 36σελιδο πόρισμα της έκθεσης είναι καταπέλτης: Η πυρκαγιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε «ένα παράνομο καλώδιο που ξεκινούσε από την ηλεκτρική εγκατάσταση μιας γειτονικής γεώτρησης και κατέληγε στο εκδοτήριο του τάφου Αγαμέμνονα, στο περίπτερο των ΕΛΤΑ και στο άνω κυλικείο».

Μυκήνες κοπή πευκων 4
Κοπή Πεύκων Μυκήνες (φωτογραφία “anagnostis.org”)

Επομένως οι φταίχτες έχουν ονοματεπώνυμο, αλλά δεν την «πλήρωσε» κανείς, παρά μόνο τα πευκάκια. Αν ήταν όμως Ατσίγγανοι και έκλεβαν για την καλύβα τους θα είχαν καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Κιναμπαρτιωτης

    Ποιος έχει την ευθύνη τελικά; θα πληρώσει κάνεις το μάρμαρο;; η τελικά στο ελλαντα δεν ευθυνετε κανεις; μόνο ο χατζηπετρης!!!!!

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis