home design 800x400
home design 1170Χ320

Άργος: Κάλεσμα   του «Συνδικάτου Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας – Κορινθίας»

Γενική απεργία την τέταρτη 6 Απρίλη ενάντια στην ακρίβεια, την φοροληστεία και τον πόλεμο
Απεργία

Το «Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας – Κορινθίας» καλεί σε απεργιακή κινητοποίηση την Τετάρτη 6 Απρίλη, στις 10,30 στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Άργος. Στο κάλεσμά του το συνδικάτο μεταξύ άλλων αναφέρει: «Απορρίπτουμε τη καταστροφική η λογική της παθητικής στάσης,  υπομονής και αναμονής, την εναπόθεση λύσεων σε κυβερνητικές εναλλαγές, αφού  η πείρα δείχνει, ιδιαίτερα τα τελευταία δώδεκα χρόνια, ότι κάθε νέα κυβέρνηση συνεχίζει στο ίδιο αντεργατικό δρόμο με την προηγούμενη και νομοθετεί για λογαριασμό των βιομηχάνων και της κερδοφορίας τους.

Απορρίπτουμε τη λογική  «να πάει καλά η επιχείρηση και κάτι θα πάρουμε» και του «καλού εργοδότη και μια οικογένεια είμαστε». Τίποτα δεν κέρδισαν οι εργαζόμενοι του κλάδου μας που συνεχώς αυξάνει την κερδοφορία του είτε σε κρίση, είτε σε ανάπτυξη, είτε τώρα με τον πόλεμο στη γειτονιά μας. Αντίθετα είδαν μειώσεις στους μισθούς, εντατικοποίηση, ωράρια λάστιχο, απολύσεις, άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.

Δεν αποδεχόμαστε τη φτώχεια και την εξαθλίωση στο όνομα της «γεωστρατηγικής αναβάθμισης» και των πολεμικών εξοπλισμών. Δεν αποδεχόμαστε το τεράστιο κύμα ακρίβειας στο ρεύμα, τα καύσιμα τα τρόφιμα, σε όλα τα είδη ευρείας λαϊκής κατανάλωσης. Δεν αποδεχόμαστε, εμείς οι εργαζόμενοι που παράγουμε όλο τον πλούτο, να μην μπορούμε να έχουμε ούτε τα απαραίτητα για να μην θιχτεί η κερδοφορία και η ανταγωνιστικότητα των βιομηχάνων.

Απεργούμε και απαιτούμε εδώ και τώρα:

  • Υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και υποχρεωτική εφαρμογή. 825€ κατώτερο μεικτό μισθό ως βάση διαπραγμάτευσης για αυξήσεις.
  • Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την κυριακάτικη αργία, την πληρωμή υπερωριών.
  • Τη γενική μείωση του χρόνου εργασίας, με 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο και σταθερή δουλειά με δικαιώματα.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  • Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, την Πρόνοια, την εκπαίδευση, στην τοπική διοίκηση και στους τομείς πολιτικής προστασίας.
  • Να σταματήσει οποιαδήποτε εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο. Να μην χρησιμοποιηθούν ευρωατλαντικές υποδομές από ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στην Ουκρανία, σε χώρες που συνορεύουν με αυτήν ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.
  • Να κλείσουν στην χώρα μας οι βάσεις των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ.»

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis