home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Άγρια μεσάνυχτα στη ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος – Οργή στην πόλη – Αγωγές από επαγγελματίες

Την ώρα αιχμής με χιλιάδες κόσμο στα μαγαζιά το Ναύπλιο βυθίστηκε στο σκοτάδι. Οι επαγγελματίες δούλευαν για να πληρώσουν το ρεύμα, όταν έγινε η συσκότιση
Σκοτάδι

Άγρια μεσάνυχτα δείχνει να έχει η διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ναύπλιο, με τις συχνές διακοπές του ρεύματος, όπως προκύπτει από επιστολή της διεύθυνσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Ηπείρου από το 2020, που αποτελεί απάντηση σε πολίτη που είχε διαμαρτυρηθεί από τότε.

Το Σαββατόβραδο της 26ης Μαρτίου 2022, προς Κυριακή 27 Μαρτίου 2022, η Παλιά Πόλη του Ναυπλίου,  την ώρα που έσφυζε από ζωή, συσκοτίστηκε, από βλάβη, με αποτέλεσμα, δύο ώρες αργότερα, όταν επανήλθε η ρευματοδότηση, ο κόσμος να έχει πάει για ύπνο, αφήνοντας στα …κρύα του λουτρού τους επαγγελματίες, που περίμεναν να δουλέψουν.

 Η διακοπή του ρεύματος, αυτή τη φορά σημειώθηκε στις 12.30 περίπου μετά τα μεσάνυχτα, με τους χιλιάδες επισκέπτες να φεύγουν από τα μαγαζιά και να πηγαίνουν να κοιμηθούν. Ήταν η ώρα αιχμής, που τα καταστήματα στην πόλη ήταν γεμάτα, και οι ιδιοκτήτες τους προσπαθούσαν να εισπράξουν για να πληρώσουν τη Δευτέρα τους λογαριασμούς του ρεύματος, όπως δήλωνε το μεσημέρι του Σαββάτου ο επιχειρηματίας Περικλής Μπελίτσος σε συνέντευξή του.

Μεσάνυχτα στη ΔΕΔΔΗΕ

Άγρια μεσάνυχτα φαίνεται ότι έχει η διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το δίκτυό της στο Ναύπλιο, όπως φαίνεται από επιστολή – απάντηση σε πολίτη το 2020, μετά από την επισήμανση ανάλογων προβλημάτων με διακοπές ρεύματος, που σημειώνονταν από εκείνη την εποχή.

Η διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ, αρνείται ότι είναι συχνές οι διακοπές ρεύματος στην πόλη του Ναυπλίου και ισχυρίζεται ότι όταν γίνονται οφείλονται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες ή σε απρόβλεπτους παράγοντες. Επιπλέον η διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ ισχυρίζεται ότι το δίκτυο Μέσης Τάσης και Χαμηλής Τάσης αντιμετωπίζεται με απόλυτη προτεραιότητα από την Περιοχή Ναυπλίου και γίνονται συνεχείς βελτιώσεις, αλλά και αντικαταστάσεις του παλαιού δικτύου με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του.

Απάντηση της ΔΕΔΗΕ

Διαβάστε τί ισχυρίζεται η διοίκηση της ΔΕΔΔΗΕ σε απάντησή της στον κο Σπύρο Βασιλείου για το ίδιο πρόβλημα στο παρελθόν, σε περίοδο που το Ναύπλιο είχε πολύ κόσμο και κίνηση, όπως έγινε το Σαββατόβραδο αυτό, που δεν έπεφτε …καρφίτσα στην Παλιά Πόλη:

Φαίνεται όμως ότι δεν αρκεί η δήλωση της ΔΕΔΔΗΕ για να λυθεί το πρόβλημα, που συνεχίζεται και συχνά διακόπτεται η ρευματοδότηση στο Ναύπλιο.

Αγωγές για τις διακοπές ρεύματος

Οι επαγγελματίες της Παλιάς Πόλης του Ναυπλίου είναι εξοργισμένοι με το πρόβλημα που σημειώθηκε το βράδυ προς τα ξημερώματα της Κυριακής, την ώρα που η πόλη είχε βουλιάξει από κόσμο και έπαθαν μεγάλη οικονομική ζημιά από τους πελάτες, που άφησαν την ώρα αιχμής τα μαγαζιά τους, λόγω της συσκότισης στο Παλιό Ναύπλιο.

Τα καταστήματα διασκέδασης και εστίασης, για μιάμιση και πλέον ώρα βρίσκονταν στο σκοτάδι με αποτέλεσμα να φύγουν οι χιλιάδες επισκέπτες από τα καταστήματά τους.  

Εντωμεταξύ, πολλοί από τους επαγγελματίες της Παλιάς Πόλης σύμφωνα με πληροφορίες προσανατολίζονται να προσφύγουν με ομαδικές αγωγές στη δικαιοσύνη, βρίσκοντας μάλιστα συμπαραστάτη στις διαμαρτυρίες τους και τον δήμαρχο της πόλης τους Δημήτρη Κωστούρο: «Ο προορισμός Ναύπλιο είναι πλέον αποδεκτό από όλους ότι βρίσκεται πολύ ψηλά αν όχι στην κορυφή των προτιμήσεων των επισκεπτών. Αν και βιώνουμε μία δύσκολη περίοδο για την κοινωνία (υγειονομικά – ενεργειακά – οικονομικά) ο Δήμος μας αποτελεί μία περιοχή που όχι μόνο είναι τόπος να ζούμε και να δημιουργούμε αλλά και να επιχειρούμε. Η απρόσκοπτη ενεργειακή τροφοδοσία είναι απαραίτητη και αδιαπραγμάτευτη. Οι διακοπές ηλεκτροδότησης σε ώρες και ημέρες μεγάλης κίνησης και επισκεψιμότητας δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στις επιχειρήσεις και στους επαγγελματίες, οι οποίοι από τη μία αναγκάζονται να διακόψουν τη λειτουργία τους, ενώ θα πρέπει να πληρώσουν τους ιδιαίτερα υψηλούς λογαριασμούς ρεύματος και από την άλλη, αφήνουν τον προορισμό Ναύπλιο απροστάτευτο με την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλονται οι πολίτες και οι επισκέπτες. Οι διαμαρτυρίες όλων είναι κάτι παραπάνω από δίκαιες. Είμαι βέβαιος ότι οι αρμόδιοι θα κάνουν ότι είναι δυνατό για να θωρακίσουν ενεργειακά το Δήμο μας, έτσι ώστε τέτοια φαινόμενα να μην επαναληφθούν».

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. Προνοιωτης

    Εσένα θέλουμε!!!!!!!!!! Εσύ θα μας δώσεις!!!!!!!!!!!!!! Εσύ που γνωρίζεις τα πάντα από υπόγεια δίκτυα μέχρι σεσμογραφια!!!!!!!!!!!!!!

  2. Δυο μέτρα τούνελ σε χώρα με αρχαία, σπήλαια, και άμμο; Πλάκα μας κάνεις;

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis