home design 800x400
home design 1170Χ320

Ναύπλιο: Ο Κωστούρος υπενθυμίζει ποιοι απαλλάσσονται από τα αυξημένα δημοτικά τέλη

Ο Δήμος Ναυπλιέων με δύο αποφάσεις (2013 και 2015) μέσα στην οικονομική κρίση έχει προβεί στην ολική απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού ευάλωτων ομάδων.
Ποιά πόλη της Πελοποννήσου δίνει 50% έκπτωση στα δημοτικά τέλη για συνεπείς επιχειρήσεις

Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αναφέρθηκε στην απαλλαγή από τα Δημοτικά τέλη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, που έχει προβεί ο Δήμος με δυο αποφάσεις του.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στη δήλωσή του:

«Το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος των δήμων είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα αυτή τη στιγμή στην τοπική αυτοδιοίκηση. Η διαχείριση των απορριμμάτων η οποία ξεκίνησε και επιβαρύνει επίσης τα ανταποδοτικά τέλη αυξάνει ακόμη περισσότερο τις δαπάνες.

Το τέλος ταφής απορριμμάτων ένας φόρος ο οποίος είχε ψηφιστεί το 2011 και μέχρι το 2022 δεν είχε η εφαρμοστεί έρχεται να προσθέσει ακόμη 400.000 € στο σύνολο των εξόδων ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας.

Η κατάσταση με την αύξηση της ενεργειακής δαπάνης αγγίζει κάθε επιχείρηση και κάθε νοικοκυριό.

Ο Δήμος Ναυπλιέων με δύο αποφάσεις (2013 και 2015) μέσα στην οικονομική κρίση έχει προβεί στην ολική απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού των παρακάτω ομάδων:

  1. Πολύτεκνων
  2. Τρίτεκνων
  3. Νέων επιχειρηματιών από την έναρξη του επαγγέλματος τους και για ένα χρόνο
  4. Απόρων
  5. Ατόμων με αναπηρία πάνω από 67%

Στις παραπάνω ομάδες , που είναι μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου, έχει ορίσει εισοδηματικό κριτήριο το ποσό των 40.000€ ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.

Με μία αίτηση στην Οικονομική υπηρεσία Τμήμα Εσόδων του Δήμου».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis