home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Η Έλσα Παπαδημητρίου και το μνημόνιο – Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ θυμίζει για ποιο λόγο τη διέγραψαν από τη ΝΔ

Βρήκε το σθένος να πει αυτή από το κόμμα της «Ναι» στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, όταν η ΝΔ έσκιζε Μνημόνια στο Ζάππειο, πληρώνοντας το τίμημα με τη διαγραφή της

Την φιλελεύθερη και κεντρώα πολιτικό της ΝΔ, Έλσα Παπαδημητρίου, η οποία έφυγε προχθές από τη ζωή, χαιρετίζει σε ανάρτησή της, η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Χαρά Κεφαλίδου.

Μάλιστα, η κηδεία της γίνεται αυτή την ώρα, 19 Μαρτίου, στο Ναύπλιο, από όπου καταγόταν η οικογένειά της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις ανακοινώθηκε ο θάνατός της, δήλωσε συγκινημένος: «Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετώ την Έλσα Παπαδημητρίου. Μια ακριβή προσωπική μου φίλη, εδώ και πολλά χρόνια. Μια ξεχωριστή πολιτικό με στιβαρές φιλελεύθερες αρχές, ζηλευτή κοινοβουλευτική παρουσία και ακλόνητο θάρρος γνώμης. Αλλά και μία επιστήμονα, που συνδύαζε το πλήθος των γνώσεών της με την πληθωρικότητα του χαρακτήρα της. Η Έλσα ήταν πάντα μία τολμηρή φωνή, ένας θησαυρός σκέψης και ένα μεγάλο χαμόγελο…».

Η Χαρά Κεφαλίδου, σε ανάρτησή της, θύμισε ότι η Έλσα Παπαδημητρίου ήταν η μόνη βουλευτής της ΝΔ που ψήφισε το μνημόνιο του 2011, επί κυβέρνησης Παπανδρέου, ψήφος που την οδήγησε εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, ενώ λίγους μήνες μετά ψήφισε και το χαράτσι στα ακίνητα. Έτσι, σταδιακά οδηγήθηκε εκτός πολιτικής.

«Ιούλιος’11, μόνη, η Έλσα Παπαδημητρίου, βρήκε το σθένος να πει αυτή από το κόμμα της «Ναι» στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, όταν η ΝΔ έσκιζε Μνημόνια στο Ζάππειο, πληρώνοντας το τίμημα με τη διαγραφή της. Αντίο φίλη Έλσα, ήταν τιμή που συνεργάστηκα με μια βαθιά δημοκρατική & γεμάτη ευγένεια πολιτικό», γράφει η Χαρά Κεφαλίδου, για την πολιτική της αντίπαλο, αλλά προσωπική της φίλη.

Ας σημειωθεί ότι η Έλσα Παπαδημητρίου διεγράφη από τη ΝΔ, για την ψήφο της υπέρ του μνημονίου που έφερε τότε το ΠΑΣΟΚ, στη βουλή.

«Η κα. Έλσα Παπαδημητρίου ανακοίνωσε την απόφασή της να αποχωρήσει από τις τάξεις της ΝΔ. Αυτοδιαγράφηκε. Η ΝΔ συνεχίζει την πορεία ελπίδας και ευθύνης που οφείλει στον ελληνικό λαό», δήλωνε τότε ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ Κώστας Τασούλας, στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Από εκεί και πέρα η Έλσα Παπαδημητρίου, η οποία διατηρούσε εξαιρετικές σχέσεις με την Ντόρα Μπακογιάννη, αποσύρθηκε από την πολιτική σκηνή. Μάλιστα, σε δηλώσεις της το 2012 μετά τις εκλογές, δήλωσε πως ψήφισε το κόμμα του Στέφανου Μάνου, χαρακτηρίζοντας παράλληλα «προβληματική» την πολιτική του Αντώνη Σαμαρά.

«Εύχομαι η κυβέρνηση να μη με απογοητεύσει» ήταν τα λόγια που είπε στην υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, το 2011, που έσπευσε να τη συγχαρεί τότε για τη γενναία της, όπως τη χαρακτήρισε, απόφαση να πει το «Ναι» στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, εξηγώντας παράλληλα σε άλλους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που έσπευσαν να τη συγχαρούν ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει την πολιτική, δεν πρόκειται να παραδώσει την έδρα και θα πολιτευθεί και στις επερχόμενες εκλογές. «Με ποιο κόμμα;» ρωτήθηκε.

«Με όποιο κόμμα συμφωνεί με τις απόψεις μου και την ιδεολογία μου». Όπως δήλωνε η Έλσα Παπαδημητρίου, «πάντοτε πίστευα στον χώρο ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ, δηλαδή στο Κέντρο» και σημείωνε ότι ήταν έτοιμη να συνεργασθεί με πολιτικό σχηματισμό που θα έχει προγραμματική συναινετική τάση ώστε να βγει η χώρα από το αδιέξοδο.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button