home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το αντίο του πρωθυπουργού στην Έλσα Παπαδημητρίου και η βροχή συλλυπητηρίων

Τι γράφουν για την τέως βουλευτή Αργολίδας κόμματα, πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί.
Έλσα Παπαδημητρίου

Πέθανε σήμερα Πέμπτη 17 Μαρτίου, η πρώην βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας, Έλσα Παπαδημητρίου, αγαπητή στην Αργολίδα, απ΄ όλους τους πολιτικούς χώρους.

Τα τελευταία χρόνια, έχοντας ταλαιπωρηθεί με την υγεία της, είχε αποσυρθεί από τα πολιτικά πράγματα. Ήταν η μακροβιότερη βουλευτής Αργολίδας, με 18 χρόνια θητείας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Τα συλλυπητήρια

Αρκετοί ήταν αυτοί που έσπευσαν και σπεύδουν ακόμα να συλλυπηθούν για τον θάνατο της άλλοτε βουλευτίνας του νομού Αργολίδας. Ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Η Έλσα ήταν πάντα μία τολμηρή φωνή, ένας θησαυρός σκέψης

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετώ την Έλσα Παπαδημητρίου. Μια ακριβή προσωπική μου φίλη, εδώ και πολλά χρόνια. Μια ξεχωριστή πολιτικό με στιβαρές φιλελεύθερες αρχές, ζηλευτή κοινοβουλευτική παρουσία και ακλόνητο θάρρος γνώμης. Αλλά και μία επιστήμονα, που συνδύαζε το πλήθος των γνώσεών της με την πληθωρικότητα του χαρακτήρα της”, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την απώλεια της Έλσας Παπαδημητρίου.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε για την πρώην βουλευτή της ΝΔ: «Η Έλσα ήταν πάντα μία τολμηρή φωνή, ένας θησαυρός σκέψης και ένα μεγάλο χαμόγελο…

Είχα την τύχη να την γνωρίζω πολύ πριν ενταχθώ στην πολιτική. Να απολαμβάνω τις πρωτοπόρες απόψεις και την απολαυστική συντροφιά της. Έτσι μοιράστηκα και την αγάπη της για την Αργολίδα, την λατρεία για την Αρχιτεκτονική και την αφοσίωσή της στην Ελλάδα. Κι όχι μόνο εγώ.

Γιατί από το Ναύπλιο όπου γεννήθηκε και την Καλιφόρνια όπου σπούδασε μέχρι τις διεθνείς θέσεις που υπηρέτησε και τα έδρανα της Βουλής που τίμησε επί σχεδόν 20 χρόνια, παντού θα τη θυμούνται με νοσταλγία για το πνεύμα και το ξεχωριστό ταπεραμέντο της.

Σε όλη τη γόνιμη πορεία της στα κοινά, η Έλσα έβαζε πρώτα το συμφέρον και την πρόοδο του τόπου. Χωρίς εκπτώσεις σε ό,τι πίστευε, αλλά με ευθύνη εθνική στην κάθε πράξη της. Με αταλάντευτη συνέπεια, αλλά και διάθεση ενωτική. Στις θέσεις της αιρετική και στα σπουδαία συναινετική.

Διέθετε, με άλλα λόγια, όλα εκείνα τα στοιχεία που για καιρό τής προσέφεραν την εκτίμηση φίλων και αντιπάλων. Και που σήμερα κάνουν την απουσία της ακόμη πιο έντονη.

Στην οικογένειά της απευθύνω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήρια».

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής

Τα θερμά συλλυπητήριά του για την εκδημία της πρώην βουλευτού Αργολίδας της Ν.Δ. Έλσας Παπαδημητρίου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Κωνσταντίνος Τασούλας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε:

«Η απώλεια μιας αξιόλογης πολιτικού, συναδέλφου στα βουλευτικά έδρανα επί σειράν ετών, προκαλεί έντονα αισθήματα θλίψης. Η Έλσα Παπαδημητρίου υπήρξε μια δυναμική γυναίκα με πολύπλευρη και πολυτάλαντη προσωπικότητα, ένας άνθρωπος ανοικτών οριζόντων με βαθιά πίστη στον κοινοβουλευτισμό και στις ευρωπαϊκές αξίες.

Καταγόμενη από το Ναύπλιο, αρχιτέκτων με πολύ σημαντικές σπουδές, διακρίθηκε και στο στίβο της πολιτικής τιμώμενη σε πολλές εκλογικές αναμετρήσεις με την ψήφο των συμπολιτών της, οι οποίοι την εξέλεξαν κατ’ επανάληψη βουλευτή Αργολίδας της Ν.Δ. Εκπροσώπησε επάξια την ιδιαίτερη πατρίδα της αναδεικνύοντας τον ιστορικό και πολιτιστικό της πλούτο και προωθώντας τις παραγωγικές και οικονομικές της δυνατότητες.

Κατά τη θητεία της στη Βουλή των Ελλήνων διακρίθηκε ιδιαίτερα στον τομέα της κοινοβουλευτικής διπλωματίας, μεταξύ άλλων και ως επικεφαλής των ελληνικών αντιπροσωπειών στις Κοινοβουλευτικές Συνελεύσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης και της Δυτικοευρωπαϊκής Ένωσης, εκλεγείσα ομόφωνα στο αξίωμα της Αντιπροέδρου από τα μέλη και των δύο αυτών διεθνών οργανισμών.

Ως Πρόεδρος της Βουλής εκφράζω τα θερμά συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους της».

Τα συλλυπητήρια από το κόμμα

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη και οδύνη την Έλσα Παπαδημητρίου, μια φιλελεύθερη πολιτικό με πλούσια επαγγελματική, πολιτική και κοινωνική διαδρομή, η οποία εξέφρασε με συνέπεια και σθένος προοδευτικές θέσεις για όλα τα κρίσιμα ζητήματα.

Γεννήθηκε στο Ναύπλιο το 1942 και σπούδασε αρχιτεκτονική στο Berkeley και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείου, όπου και διετέλεσε επιμελήτρια. Εργάστηκε ως αρχιτέκτων αρχικά στις Η.Π.Α. και κατόπιν στην Ιταλία και την Ελλάδα έως το 1989, οπότε και ασχολήθηκε με την πολιτική, αρχικά ως Γενική Γραμματέας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (1990-1992), και στη συνέχεια ως Γενική Γραμματέας του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. (1992-1993).

Εξελέγη βουλευτής Αργολίδας με τη Νέα Δημοκρατία για έξι κοινοβουλευτικές θητείες (εκλογές του 1993, 1996, 2000, 2004, 2007, 2009). Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Βουλής (2007-2009), ενώ το διάστημα 2009 -2011 ήταν ανεξάρτητη βουλευτής. Υπήρξε συνιδρύτρια της Διακοινοβουλευτικής Πρωτοβουλίας Ελλάδας – Τουρκίας και Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για την παρακολούθηση της πολιτικής για τη μετανάστευση.

Ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για την ειρήνη (Ο.Η.Ε., Παλαιστίνη – Ισραήλ, Ιράκ, Τουρκία, κ.α.), για θέματα ισότητας, για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Διετέλεσε, επίσης, επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης κατά την περίοδο 2004-2007, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και, από το 2007, Επίτιμο δια Βίου Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Η Έλσα Παπαδημητρίου θα παραμείνει στη μνήμη μας ως υπόδειγμα κεντρώας και μετριοπαθούς πολιτικού, που υπηρέτησε τα εθνικά συμφέροντα με θάρρος και ειλικρίνεια. Στην οικογένεια και τους οικείους της εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Ανδριανός: Έδωσε με αγωνιστικότητα και δέσμευση το δικό της στίγμα

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με λύπη πληροφορήθηκα τον θάνατο της Έλσας Παπαδημητρίου, μιας πολιτικού που υπηρέτησε επί πολλά χρόνια την Αργολίδα, την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Από τις θέσεις τις οποίες ανέλαβε, έδωσε με αγωνιστικότητα και δέσμευση το δικό της στίγμα για την αναβάθμιση της δημοκρατίας και του πολιτικού διαλόγου.

Στους οικείους της εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Πουλάς: Αγωνίστηκε για πολλά χρόνια για το καλό του τόπου μας

Αναφέρει ο βουλευτής Αργολίδας του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Πουλάς:

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορήθηκα την απώλεια της Έλσας Παπαδημητρίου, μίας πολιτικού που με τον δυναμικό της χαρακτήρα και την ισχυρή παρουσία της στο Ελληνικό Κοινοβουλίου αγωνίστηκε για πολλά χρόνια για το καλό του τόπου μας.

Εύχομαι θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά και στους οικείους της».

Γκιόλας: Αποχαιρετούμε μία σημαντική πολιτική προσωπικότητα της Αργολίδας

Όπως αναφέρει ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Γκιόλας:

«Έφυγε σήμερα από κοντά μας η Έλσα Παπαδημητρίου. Μια δυναμική γυναίκα, μια πολιτικός που προσέφερε στον τόπο που γεννήθηκε που γεννήθηκε και αγωνίστηκε με σθένος για τις αξίες και τις ιδέες της.

Υπήρξε άριστη επιστήμων, ευφυής πολιτικός, συμπαθής ως άνθρωπος και ευρείας αποδοχής από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Η εκτίμηση των πολιτικών της αντιπάλων δείχνει τη σημασία της προσφοράς της.

Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της».

Καμπόσος: Υπήρξε αγωνίστρια στην πολιτική και στη ζωή της

Ο δήμαρχος Άργους – Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος ανέφερε:

«Πριν λίγο έμαθα για το χαμό μιας σημαντικής πολιτικού της Αργολίδας, της Έλσας Παπαδημητρίου.

Η Έλσα Παπαδημητρίου υπήρξε μια αγωνίστρια και στην πολιτική αλλά και στη ζωή της.

Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη και τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια και τους οικείους της».

Κωστούρος: Παράδειγμα ήθους, αγωνιστικότητας, προσωπικής και πολιτικής προσφοράς

Ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος αναφέρει:

«Με αίσθημα θλίψης και οδύνης έμαθα για το δυσάρεστο νέο της απώλειας της φίλης και συντοπίτισσας Βουλευτού Έλσας Παπαδημητρίου.

Η Έλσα για εμάς που είχαμε την τιμή να την γνωρίζουμε και να συναναστραφούμε μαζί της θα αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα ήθους , αγωνιστικότητας, προσωπικής και πολιτικής προσφοράς στον τόπος μας με πίστη στα κοινοβουλευτικά ιδεώδη και στις ευρωπαϊκές αξίες.

Τα βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους της.

Καλό παράδεισο Έλσα».

Σιδέρης: Αφιέρωσε τη ζωή της στη Νέα Δημοκρατία και την Πατρίδα μας

Ο Ανεξάρτητος Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας Βασίλης Σιδέρης σημειώνει:

«Η Αργολίδα με μεγάλη λύπη αποχαιρετά την Έλσα Παπαδημητρίου μια σπουδαία γυναίκα και πολιτικό που με σεβασμό και αξιοπρέπεια αντιμετώπιζε πάντοτε τους πολιτικούς της αντιπάλους.
Προσωπικά αποχαιρετώ τη γυναίκα Έλσα που αφιέρωσε τη ζωή της στη Νέα Δημοκρατία και την Πατρίδα μας.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια της».

Μπονταΐτης: Με οδύνη αποχαιρετούμε μια πραγματική αγωνίστρια της παράταξης

Ο Πρόεδρος Μπονταΐτης Χρήστος και τα μέλη της τοπικής οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας Δήμου Άργους- Μυκηνών εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για τον χαμό της Έλσας Παπαδημητρίου.

«Ως βουλευτής της Παράταξής μας, Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Γενική Γραμματέας του ΥΠΕΧΩΔΕ, ανέπτυξε πλούσια πολιτική, συνδικαλιστική και κοινωνική δράση.

Αγάπησε και τίμησε την ιδιαίτερη Πατρίδα της, την Αργολίδα, για την οποία αγωνίστηκε και πρόσφερε όσο λίγοι.

Σήμερα με οδύνη αποχαιρετούμε μια πραγματική αγωνίστρια της παράταξής μας.

Στην οικογένειά της εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

ΔΗΜΤΟ Ναυπλίου: Καλό ταξίδι ΕΛΣΑ

Ο πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ναυπλίου εκφράζουμε από τα βάθη της καρδιάς μας ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους της.

Καλό ταξίδι Έλσα.


Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis