home design 800x400
home design 1170Χ320

Από την Αργολίδα στην Αθήνα για το Παναγροτικό συλλαλητήριο

Ο Αργοτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας θα είναι στην Πλατεία Βάθης στις 18 Μαρτίου.
Μπλόκο αγρότες Αργολίδα

Ο Αργοτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Αργολίδας (ΑΚ.ΣΥ.Ν.Α.), γνωστοποιεί τη συμμετοχή του στο Πανελλαδικό Αγροτικό Συλλαλητήριο την Παρασκευή 18 Μαρτίου στη Πλατεία Βάθης, στην Αθήνα, τονίζοντας πως συνεχίζει δυναμικά τον αγώνα.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Κάτω από την πίεση του αγώνα μας, από τα μπλόκα και από τις  δύο μεγάλες τελευταίες κινητοποιήσεις που έγιναν από κοινού με τους αγροτικούς φορείς του νομού, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δώσει προκαταβολή ζημιών από τον παγετό 300 €/στρέμμα μέχρι το Πάσχα. Δείχνει με τον αγώνα, μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις.

Όμως αυτό είναι μια ανακούφιση για να μπορέσουμε  να πληρώσουμε ένα μέρος των τρεχόντων εξόδων. Η άρνηση της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, δηλώνει ότι οι αποζημιώσεις που συνολικά θα πάρουμε, δεν θα ανταποκρίνονται στο μέγεθος της ζημιάς στο πορτοκάλι από τον παγετό της 26ης Γενάρη. Αυτό σε συνδυασμό με την τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής, τις χαμηλές τιμές κλπ, συνεχίζουν να μας φέρνουν σε δυσκολία συνέχισης της καλλιέργειας, την επιβίωση μας.

Καλούμε όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους να πάρουν μαζικά μέρος στο πανελλαδικό αγροτικό συλλαλητήριο, διατρανώνοντας την αποφασιστικότητά μας να συνεχίσουμε και να εντείνουμε την αγωνιστική διεκδίκηση των αιτημάτων επιβίωσης που προβάλλαμε στα μπλόκα και σε άλλες κινητοποιήσεις επί 22 μέρες στην Αργολίδα και σ’ όλη τη χώρα.

Διεκδικούμε:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπαγετικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά  κ.α.), καθώς και  αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις. Ελάχιστη προκαταβολή 200€/στρέμμα μέσα στον Μάρτιο για την καταστροφή από τον παγετό του Ιανουαρίου
  • Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.
  • Να μην πληρώσουν οι αγρότες τις επιπτώσεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Όλοι στο δρόμο του αγώνα για τις ζωές μας.

Μαζικά και δυναμικά μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis