home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ένα βήμα πίσω

Αφιέρωμα στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

0 Σχόλια στο Ένα βήμα πίσω
afisa 1vimapiso

Η Επιτροπή Μνήμης Νέας Κίου του Δήμου Άργους Μυκηνών ανεβάζει την παράσταση «ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ», Σαββάτο 26, Κυριακή 27 και Δευτέρα 28 Μαρτίου στις 9 το βράδυ στο πνευματικό κέντρο νέας Κίου, αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή.

Μια παράσταση που ξεκινά ως πραγματική μαρτυρία που δόθηκε στο Νίκο Ρουμπάκη και αυτός με τα δραματουργικά του εργαλεία και τη μυθοπλασία το μεταμορφώνει σε θεατρικό έργο.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κίου ανέλαβε να υλοποιήσει την παραγωγή με την ΚΕΔΑΜ και τη Δημοτική Θεατρική Σκηνή Νέας Κίου και να υπογράψει την καλλιτεχνική επιμέλεια και σκηνοθεσία ο Γιάννης Σαρηγιάννης.

Τη μεταφορά της μαρτυρίας-παράστασης τη βλέπουμε να ζωντανεύει μπροστά στους θεατές.

 Η παράσταση προβάλει την τελευταία παραμονή Πρωτοχρονιάς στη Σμύρνη που την αφηγείται ο απόγονος μιας οικογένειας.

Παραμονή του 1922… Ζωντανεύουν οι μνήμες του από αφηγητές που μετατρέπονται σε πρόσωπα και ήρωες που άφησαν ανεξίτηλες στιγμές στη ζωή του καθώς περνώντας από «το εκεί στο εδώ», από τη Σμύρνη στη Μυτιλήνη, έχασε όλα τα αγαπημένα του πρόσωπα οικογένειας και του πρώτου του έρωτα αφήνοντας τα «πίσω στο βυθό» της Σμύρνης μαζί με εκατοντάδες «άψυχα κορμιά από Έλληνες».

Το ντοκουμέντο, δραματουργικά, το καταγράφει η φωτογραφική μηχανή του δημοσιογράφου ρεπόρτερ που ανοίγει ουσιαστικά την πόρτα της μαρτυρίας και ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας κάνοντας τους θεατές κοινωνούς των γεγονότων.

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας καθώς η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα πρέπει να τηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας κατά του covid.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis