home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Ναύπλιο: Φράκαρε η Καραθώνα για τα παραδοσιακά κούλουμα – Αγώνας για να πετάξουν οι χαρταετοί

Αμέτρητοι εκδρομείς εφοδιασμένοι με τα ανάλογα σαρακοστιανά εδέσματα, θαλασσινά και ουζάκι.
Κούλουμα Καραθώνα Ναύπλιο 2022 Καθαρά Δευτέρα (11)

Αγώνας για να πετάξουν οι πολλοί χαρταετοί σήμερα 7 Μαρτίου, μιας και ο ανοιξιάτικος ήλιος βοήθησε για να βγει ο κόσμος να γιορτάσει τα παραδοσιακά κούλουμα. Αμέτρητοι Ναυπλιώτες, Αργείτες και επισκέπτες, ήταν αυτοί που έσπευσαν στην Καραθώνα την Καθαρά Δευτέρα καθώς ο καιρός ναι μεν επέτρεπε το πέταγμα του αετού, αλλά όχι σε μεγάλα ύψη.

Κάποιοι προνόησαν και πήραν μαζί τους ψησταριές, εφοδιασμένοι με τα ανάλογα σαρακοστιανά εδέσματα, θαλασσινά και ουζάκι.

Αν και δεν υπήρχαν επίσημες εκδηλώσεις για τα κούλουμα από τον Δήμο, λόγω των μέτρων για τον κορωνοϊό, επισκέπτες και ντόπιοι φρόντισαν με δικά τους μέσα να απογειώσουν το κέφι εκμεταλλευόμενοι την ευκαιρία να ξεφύγουν για λίγο από την απαιτητική καθημερινότητα.

Το Ναύπλιο αυτές τις μέρες σφύζει από ζωή παρά την ακύρωση του καρναβαλιού, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που εξόρμησαν έτσι κι’ αλλιώς για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Το πέταγμα των χαρταετών δεν ήταν και τόσο πετυχημένο στις περισσότερες των περιπτώσεων, καθώς ο αέρας δεν βοήθησε ιδιαίτερα στις μεγάλες πτήσεις. Παρόλα αυτά η δημοφιλής παραλία του Ναυπλίου φράκαρε, θυμίζοντας καλοκαίρι, με πολλά παιδικά χαμόγελα, αν και ελάχιστοι ήταν αυτοί που επιχείρησαν μια βουτιά στα κρύα νερά.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis