home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνία

Κάλεσμα σε αντιπολεμική συγκέντρωση στο Ναύπλιο

Το Συνδικάτο Τροφίμων Αργολίδας συμμετέχει στην συγκέντρωση στην Πλατεία Καποδίστρια, στις 8 Μάρτη.

Το Συνδικάτο Γάλακτος, Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας-Κορινθίας συμμετέχει στη συγκέντρωση που θα γίνει την Τρίτη 8 Μάρτη (7μμ), στην πλατεία Καποδίστρια στο Ναύπλιο (με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας), θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα ενάντια στον πόλεμο της Ουκρανίας και την εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Η φετινή 8η Μάρτη είναι μέρα πάλης για την ισοτιμία και τη χειραφέτηση της γυναίκας ενάντια στην εκμετάλλευση, τη μήτρα της βίας και του ιμπεριαλιστικού πολέμου που ξέσπασε στην Ουκρανία.

Εντείνουμε τον αγώνα μας ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτόν, καθώς η όξυνση των οικονομικών και γεωπολιτικών ανταγωνισμών ανάμεσα στο στρατόπεδο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ από τη μια και αυτό της Ρωσίας από την άλλη. Αρνούμαστε να στοιχηθούμε πίσω από τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου τμήματος των επιχειρηματικών ομίλων  και των διεθνών ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Διαβάστε ακόμα

Τιμάμε αγωνιστικά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, για να δυναμώσει τώρα ο συλλογικός οργανωμένος αγώνας ενάντια σε κάθε εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο, πρωτοστατώντας παράλληλα για τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες των γυναικών στην εργασία, στην υγεία και στην κοινωνική προστασία της μητρότητας.

Οι συναδέλφισσες γυναίκες στον κλάδο μας εργάζονται σε άθλιες συνθήκες, με εξαντλητικά ωράρια, σε συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών, μέσα στα νερά  για ατέλειωτες ώρες. 10ωρα 12ωρα 14ωρα, Σάββατα και Κυριακές για να βγει η παραγωγή. Όρθιες πάνω στις γραμμές παραγωγής και ούτε συζήτηση για  προσωπικό ελεύθερο χρόνο για κοινωνική ζωή και δράση.

Οι ελλείψεις σε ουσιαστικά μέτρα προστασίας – υγιεινής και ασφάλειας στα εργοστάσια (συσκευαστήρια, ιχθυοτροφεία, ζύμες κλπ), ο αποδεκατισμός του ΣΕΠΕ από όλες τις κυβερνήσεις, με ελάχιστους επιθεωρητές, ελάχιστα μέσα, ελάχιστες δυνατότητες υπεράσπισης των εργαζομένων, θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων γυναικών και ανδρών.

Μόνο μέσα από το συλλογικό οργανωμένο αγώνα του συνδικάτου μας, μπορεί κάθε εργαζόμενη να βρει τη δύναμη ώστε με τη δική της αποφασιστική θέληση, στάση, συμμετοχή και δράση, να αντιπαλέψει την εκμετάλλευση, κάθε είδους διάκριση, τη βία, την ανισότητα.

Δίνουμε συνέχεια στην αγωνιστική διεκδίκηση για μέτρα προστασίας του εργατικού λαϊκού εισοδήματος, των εργασιακών κοινωνικών δικαιωμάτων, της υγείας μας.

Δυναμώνουμε τον οργανωμένο αγώνα για:

  • Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας!
  • Να ξηλωθούν όλες οι ΑμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις και υποδομές.
  • Να μην επικυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.
  • Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μην σταλεί στις επιχειρήσεις στην Ουκρανία ή σε άλλες ιμπεριαλιστικές αποστολές.
  • Αποδέσμευση από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button