home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Λάμπρου για Γεωργόπουλο: Η λέξη «καταχραστής» ανήκει στο δικό του φαντασιακό και μόνο

Συνεχίζεται το μπρα ντε φερ μεταξύ του δημάρχου και του επικεφαλής της Προοδευτικής Συμμαχίας Ερμιονίδας.
Τάσος Λάμπρου

Συνεχίζεται το μπρα ντε φερ μεταξύ του δημοτικού συμβούλου Ερμιονίδας και επικεφαλής της ΠΡΟΣΥΕΡ Τάσου Λάμπρου και του δημάρχου Γιάννη Γεωργόπουλου. Αυτή τη φορά ήρθε η σειρά του πρώτου να απαντήσει στα όσα του καταλόγισε ο δήμαρχος Ερμιονίδας στην τελευταία του ανακοίνωση, επισημαίνοντας τα εξής:

«Στο τελευταίο σχοινοτενές διάγγελμά του, ο συγκυριακός Δήμαρχος κ. Γ. Γεωργόπουλος, αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό του επιζητούμενου από μέρος του δανείου ως «καταχρηστικού», σχολιάζει: «Δηλαδή έχεις το θράσος και να με χαρακτηρίζεις καταχραστή και περιμένεις να μην σου απαντήσω;»

ΕΛΕΟΣ! Αν ο Δήμαρχος δεν γνωρίζει καλά την Ελληνική γλώσσα, αυτό είναι σοβαρό θέμα. Αν την γνωρίζει και συνειδητά την διαστρεβλώνει αυτό είναι άλλο θέμα, σημαντικότερο. Δείχνει ότι παρά την σειρά ετών διαμονή του στην Ερμιονίδα, δεν έχει συνειδητοποιήσει πως απευθύνεται σε ανθρώπους καλλιεργημένους, με παιδεία και όχι αγράμματους!

Στο πρώτο λεξικό της ελληνικής γλώσσας ,που θα ανατρέξει κανείς θα δει πως ο όρος «καταχρηστικός» σημαίνει: ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ, ΚΑΘ΄ΥΠΕΡΒΟΛΗ, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ.

Γι΄ αυτό το «γράμμα και το πνεύμα του νόμου» μιλούν τα κείμενα μου, και ας πάψει να επιδιώκει την διαστρέβλωση των γραφομένων μου, συνειδητά η από άγνοια της ελληνικής γλώσσας!

Η λέξη «καταχραστής» ανήκει στον δικό του φαντασιακό και μόνο! Όπως και η υπερψήφιση της πρότασης του στο Δημοτικό Συμβούλιο με 15 ψήφους, έναντι 18 απαιτούμενων από τον νόμο. Μάλλον πλάθει φαντασιακούς κόσμους με τα έξαλλους πανηγυρισμούς ότι πέρασε η πρόταση του!

Συνειρμικά με ωθεί να θυμηθώ την Κυβέρνηση Δημητρίου Βούλγαρη (τζουμπέ), όπου με την παρουσία 85 βουλευτών το 1874,προχώρησε στη ψήφιση του προυπολογισμού, ενώ για την απαραίτητη απαρτία χρειάζονταν 96. Ενέργεια που είχε ως αποτέλεσμα την παραίτηση του και την πρωθυπουργοποίηση του Χαρίλαου Τρικούπη!

Τώρα ο Δήμαρχος έχει ένα δρόμο για να βγει από την σύγχυση του, να συνεργαστεί με τις αρμόδιες εποπτεύουσες αρχές για να μάθει πότε εγκρίνεται η όχι ένα τόσο υπέρογκο δάνειο ύψους 2,350,000 ευρώ, καθώς επίσης να αναζητήσει και άλλες λύσεις ποιο συμφέρουσες ποιο οικονομικές, ποιο συμβατές στα οικονομικά δεδομένα του Δήμου Ερμιονίδας.

Εμείς τον περιμένουμε στο Δημοτικό μας συμβούλιο, φτάνει να είναι διαβασμένος, και να έχει απαλλαγεί από το αλαζονικό ύφος του, δεν ταιριάζουν στην τοπική μας κοινωνία τέτοιες πολιτικές συμπεριφορές.

Το δημοτικό συμβούλιο είναι το κορυφαίο, συλλογικό, θεσμικό όργανο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η άγνοια, η μη τήρηση του νόμου, η επικάλυψη αρμοδιοτήτων, οι τακτικές σκοπιμοτήτων από την Διοίκηση υποβαθμίζουν την λειτουργία του, δεν θα το επιτρέψουμε, θα προστατέψουμε το κύρος του και ευρύτερα τα συμφέροντα του Δήμου και των Δημοτών μας.

Εμείς διαχρονικά έχουμε καταθέσει προτάσεις που αναβαθμίζουν την λειτουργία του Δημοτικού συμβουλίου, είναι θέμα Αρχής για εμάς: τα μεγάλα και σοβαρά θέματα που απασχολούν τον Δήμο μας, να μην μένουν μόνο σε επίπεδο οικονομικής επιτροπής αλλά να εισέρχονται στο Δημοτικό μας Συμβούλιο.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Οι ερωταποκρίσεις των δύο κοκορομάχων δείχνουν σαν ολυμπιάδα ανορθογραφίας με έπαθλα!
    Στην “καταχρηστική” ασάφεια του δημάρχου απαντά ο αντιπολιτευόμενος με “ποιο συμφέρουσες ποιο οικονομικές, ποιο συμβατές” σαφήνειες! Πιο σαφής… ΔΕΝ γίνεται! 🙂
    Τι άλλο να θέλει κανείς να “μάθει” από το “καλλιεργημένο” θέαμα του πολιτικού δημόσιου λόγου; 😉
    Σε ποιον το πιο άθλιο έπαθλο; Η συνέχεια προσεχώς επί της οθόνης…

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis