home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μπορεί η Ερμιονίδα να γίνει γαστρονομικός προορισμός;

Πρόσκληση συμμετοχής για τον σχεδιασμό του προγράμματος «Αργολίδα Γαστρονομικός Προορισμός».
Γαστρονομία (2)

Καλούνται οι φορείς του Τουρισμού, οι ξενοδόχοι, οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων, οι επιχειρήσεις εστίασης, οι παραγωγούς και οι τυποποιητές προϊόντων του Δήμου Ερμιονίδας σε συνάντηση εργασίας, την Τετάρτη 2 Μαρτίου, στις 18.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων Γενικού Λυκείου Κρανιδίου, με θέμα: Συζήτηση και διατύπωση γνώμης σχετικά με τον σχεδιασμό του προγράμματος ΑΡΓΟΛΙΔΑ – ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του Επιμελητηρίου Αργολίδας για την συγκεκριμένη δράση.

Όπως αναφέρει η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Λούμη Γιαννικοπούλου Αγγελική: «Η σχέση της γαστρονομίας με τον τουρισμό είναι αρκετά σύνθετη, αφού το φαγητό υπεισέρχεται στην ταξιδιωτική εμπειρία με διαφόρους τρόπους.

Η προσφορά καλής κουζίνας αποτελεί απόλαυση, εμπειρία, τμήμα της πολιτιστικής ταυτότητας του τόπου και συνεπώς, μια σημαντική πηγή ικανοποίησης για κάθε επισκέπτη, ανεξάρτητα εάν έχει ή δεν έχει κάποιο ειδικό ενδιαφέρον για τη γαστρονομία.

Αυξάνεται συνεχώς ο αριθμός των καταναλωτών που επιθυμούν να μάθουν περισσότερα για την τοπική γαστρονομία, χωρίς απαραίτητα αυτό να αποτελεί το κύριο ταξιδιωτικό τους κίνητρο. Υπάρχουν επισκέπτες που έχουν ως αποκλειστικό ταξιδιωτικό κίνητρο την άσκηση δραστηριοτήτων γαστρονομικού ενδιαφέροντος.

Σας περιμένουμε για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση και ενημέρωση, με σκοπό την δημιουργία της γαστρονομικής ταυτότητας της Αργολίδας και φυσικά της Ερμιονίδας».

Σχόλια

4 απαντήσεις

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Ο τουρισμός της Ερμιονίδας εξαρτάται κυρίως από την ποιότητα υγειονομικών υπηρεσιών. Πολύ πριν το εγχείρημα αναβάθμισης της εμπορικότητας του διατροφικού τοπικού κυκλώματος, επείγει η αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας, ώστε οι επισκέπτες της Ερμονίδας να είναι και να αισθάνονται ασφαλείς εδώ κατά τη διαμονή τους, όχι μόνο θερινή, αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για την Ελλάδα από Ευρωπαίους συνταξιούχους να διαμένουν και τον χειμώνα εδώ, αλλά όταν ενημερώνονται γα τις παροχές υγείας, χωρίς ίχνος τηλεϊατρικής πουθενά στην Αργολίδα και με τριτοκοσμικά διαγνωστικά εργαλεία στην Ερμιονίδα, πανικοβάλλονται και φεύγουν.
    Το στρατηγικό τουριστικό μάρκετινγκ δεν γίνεται έτσι, με ασφαλτώσεις σε τρύπες του οδοστρώματος. Χρειάζεται ολοκληρωμένη μελέτη για να αλλάξει φυσιογνωμία ο τόπος με λειτουργικές υποδομές όπου κύριο λόγο έχει η πολιτισμική ανάπτυξη του τοπικού πληθυσμού, η ενεργή συμμετοχή του σε μακροπρόθεσμο σχεδιασμό αναβάθμισης του βιοτικού επιπέδου με πόσιμο νερό, αποχετεύσεις, βιολογικό καθαρισμό, φύλαξη, συντήρηση περιβάλλοντος και ακτογραμμής από τη διάβρωση, άντληση πόρων από διαδικτυακές εφαρμογές για οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη… ώστε ο επισκέπτης να διαθέτει σχετική υπεραξία μαζί με τη διάθεση τοπικών αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας με διεθνή πιστοποίηση κι όχι διαφημιστικά κολπάκια.

    1. Λευτέρης

      Αγαπητέ κε Ευάγγελε Αλεξανδρή συμφωνώ απόλυτα
      με την άποψη σας !
      με εκτίμηση
      Λευτέρης Παριανός

  2. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ

    ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΗΡΘΕ Ο ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ.ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΟΙΜΗΣΟΥΜΕ,ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΤΑΙΣΟΥΜΕ,ΚΛΠ ΚΛΠ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΜΥΑΛΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ.ΕΝΑΣ ΚΟΥΚΟΣ ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ.
    Ο Κος ΑΛΕΞΑΝΔΡΗΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ.

  3. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    O εισηγητής που έκανε τη μελέτη φαίνεται να είναι ένας απλός διπλωματούχους γραφίστας ΤΕΙ (εκτός αν πρόκειται για συνωνυμία).
    Δεν είναι δηλαδή μελετητής, απλός διαφημιστής είναι. Γιατί λοιπόν ασχολείται με στρατηγικό μάρκετινγ ένας γραφίστας; Ποιος ανέλαβε την ευθύνη να του αναθέσει τέτοιο σύνθετο έργο και με ποιο αντάλλαγμα;
    Κάποιος στο δημοτικό συμβούλιο Ερμιονίδας δεν μπορεί ή δεν θέλει να ξεδιαλύνει πώς διοργανώνεται μια θεματική ημερίδα τουρισμού και διατροφής, με κάποιον εισηγητή που είναι ένας απλός επαγγελματίας διαφημιστής, γραφίστας για μακέτες;
    Έτσι θα αναβαθμιστεί το στρατηγικό μάρκετινγκ της Ερμιονίδας δηλαδή; Φτιάχνοντας λογότυπα;

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis