home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Μια μαριονέτα κατά του πολέμου στο Ναύπλιο – Αντιπολεμικό μήνυμα σε Ρωσία, Ευρώπη και ΗΠΑ

Επιστρατεύτηκαν κούκλες που έχασαν το χαμόγελό τους την ώρα που ο πλανήτης παίζει με τη φωτιά
Αντιπολεμικό μήνυμα από μαριονέτες στο Ναύπλιο (4)

Αντιπολεμικό μήνυμα σε ΗΠΑ και Ρωσία στέλνει με έναν πρωτότυπο τρόπο το Ναύπλιο, την ώρα που ο πλανήτης παίζει με τη φωτιά. Αυτές οι αποκριές δεν είναι ίδιες. Ακόμα και οι μαριονέτες επιστρατεύτηκαν, χάνοντας το χαμόγελό τους, για όσα συμβαίνουν αυτές τις ώρες στην Ουκρανία.

Μαριονέτες κατά του πολέμου έκαναν την εμφάνισή τους στο Ναύπλιο, δίνοντας ένα ξεκάθαρο μήνυμα, τη στιγμή που η πόλη προσπαθεί να γιορτάσει τις αποκριές. Οι κούκλες έχασαν το χαμόγελό τους την ώρα που ο πλανήτης κινδυνεύει από τις πολεμικές ιαχές.

Όπως σημειώνει η πρόεδρος του ΔΟΠΠΑΤ Μαρία Ράλλη «Και ενώ σύννεφα καπνού σκεπάζουν  τον ουρανό της Ουκρανίας, στην πόλη του Ναυπλίου ξεπρόβαλλαν η κυρία με τις πεταλούδες και οι μαριονέτες.

Αυτή τη φορά όχι απλά για να προσθέσουν μια πινελιά στον διάκοσμο της πόλης, αλλά για να στείλουν ένα μήνυμα σε όλους όσοι κινούν τα νήματα: «Να προβληματιστούμε  γιατί, ενώ όλοι θέλουμε την ειρήνη, κάνουμε τα πάντα για να οδηγηθούμε σε πόλεμο;».

Επισημαίνει η κα Ράλλη: «Ο σχεδιασμός μας για την παρουσία τους στην πόλη ήταν διαφορετικός, όμως τα υγειονομικά πρωτόκολλα μπήκαν πάλι εμπόδιο μας. Ωστόσο, αυτές τις ημέρες θα μας εκπλήσσουν με την παρουσία τους σε διάφορα σημεία της πόλης».

Και καταλήγει: «Ας ευχηθούμε και ας ελπίσουμε ότι θα ακουστούν όλες οι φωνές και όλα τα μηνύματα για να επανέλθει η ειρήνη και η κανονικότητα στη ζωή όλων μας και οι μάσκες να παραμείνουν ως έθιμο της Αποκριάς και όχι ως συνήθεια ζωής».

Ακόμα και οι αποκριές, μέσα στον κίνδυνο γενικότερης ανάφλεξης, από τον πόλεμο που είναι σε εξέλιξη στην Ουρανία, δεν μπορούν να γιορταστούν όπως κάθε χρόνο. Το αντιπολεμικό μήνυμα με αυτό το συμβολικό τρόπο επιχειρείται να φτάσει σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ρωσία, την ώρα που ο πλανήτης παίζει με τη φωτιά.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis