home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πότε θα ξεβρωμίσει ο σκουπιδότοπος της υπέροχης παραλίας Καραθώνας

Ξεκίνησε η εξαγωγή των πρώτων σκουπιδιών του Ναυπλίου στην Παλαιόχουνη
Επίσκεψη του δημάρχου Ναυπλιέων στην Παλιοχούνη (3)

Τα πρώτα σκουπίδια του Ναυπλίου άρχισαν να «εξάγονται» στη μονάδα επεξεργασίας απορριμμάτων στην Παλαιοχούνη, με το θέμα του βρομερού σκουπιδότοπου της δημοφιλούς παραλίας της Καραθώνας να μπαίνει σε νέα τροχιά με στόχο την αποκατάσταση.

Η μονάδα της Παλαιοχούνης προορίζεται, σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση, να επεξεργαστεί απορρίμματα από δήμους της 1ης διαχειριστικής ενότητας, δηλαδή από τους δήμους της Αργολίδας, της Κορινθίας και από τα 2/3 της Αρκαδίας -με τους Δήμους Τρίπολης και Ναυπλιέων να είναι οι πρώτοι που οδήγησαν σκουπίδια προς επεξεργασία εκεί.

Το Ναύπλιο είναι μία από τις πόλεις της Πελοποννήσου που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα, με τη δημοτική αρχή να δείχνει το ενδιαφέρον της για το σχεδιασμό της Περιφέρειας, μη έχοντας άλλη λύση, εδώ και πολλά χρόνια.

Επίσκεψη του δημάρχου Ναυπλιέων στην Παλιοχούνη (2)
ΦΩΤΟ: Δημήτρης Κωστούρος

Μάλιστα ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος μίλησε σήμερα για «Αρχή του Τέλους για τη χωματερή της Καραθώνας», σημειώνοντας:

«Ως δημοτική αρχή συμμετείχαμε από την έναρξη του σχεδιασμού, χωρίς παλινδρομήσεις με θετική προσέγγιση και εποικοδομητικό διάλογο, σύμφωνα με τον Περιφερειακό Σχεδιασμό και τα χρηματοδοτικά εργαλεία, σαν την μόνη βιώσιμη λύση προς όφελος των δημοτών. Επιδείξαμε σύνεση, υπομονή, με χρήσιμες παρεμβάσεις και είμαστε υπερήφανοι με την ολοκλήρωση της προσπάθειας.

Η πορεία δεν ήταν μόνο ανηφορική αλλά και δύσβατη, υπήρξαν αρκετές φωνές που προτάσσοντας τον λαϊκισμό καθυστέρησαν το έργο. Είμαστε υπερήφανοι διότι ανοίγει ο δρόμος με την συνέχιση των εργασιών, ώστε να γίνεται χρήση ενός ορθολογικού συστήματος διαχείρισης των αποβλήτων με περιβαλλοντικά οφέλη και αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής για όλους μας».

Επίσκεψη του δημάρχου Ναυπλιέων στην Παλιοχούνη (1)
ΦΩΤΟ: Δημήτρης Κωστούρος

Αντίστοιχα ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έχει τονίσει ότι “μετά από σχεδόν 20 χρόνια προσπάθειας, απαλλασσόμαστε από το άγος των σκουπιδιών που μας ντρόπιαζε όχι μόνο πανελλαδικά, αλλά και διεθνώς”.

Σχόλια

2 απαντήσεις

  1. Ε, όχι και υπέροχη. Περπατάς λες και είσαι στους Μύλους για να βρεις άπατα. Άσε και τα κατα καιρούς τεστ που έχουν βγει και είναι στη βρωμιά όπως παλιά η Αρβανιτιά. Δεν υπάρχουν καλές παραλίες σε Άργος – Ναύπλιο μεριά, είτε απο Κιβέρι και κάτω ή απο Κρανίδι και πέρα μεριά (Κοιλάδα, Βερβερόντα, Χινίτσα κλπ). Απο το να σε πιάσει κολοβακτιρίδιο, πηγαίνετε Κορινθία. Πιο γρήγορα βγαίνει.

  2. Ανώνυμος

    Η καλύτερη κ καθαρότερη παραλία του κόλπου είναι το ξηροπηγαδο με διαφορά, αν κ ανήκει στην Αρκαδία, και από την ανατολική πλευρά του κολπου το κονδυλι, όσον αφορά την Ερμιονίδα δεν γνωριζω, δυστυχώς ο νομος μας υστερεί από παραλίες κ ας λένε ότι θέλουν για μπλε σημαίες κλπ

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis