home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Κορωνοϊός: Πάνω από 14% η θετικότητα σε Άργος και Ναύπλιο

Διενεργήθηκαν συνολικά 457 rapid test και προέκυψαν 66 θετικά αποτελέσματα.

Τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν 153 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 67 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 37.600 rapid test και ανευρέθηκαν 5.052 θετικά (13.44%). Από τις 5.052 περιπτώσεις, οι 2.445 αφορούν άνδρες και οι 2.607 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 31.54 έτη.

Στην Αργολίδα πραγματοποιήθηκαν δυο δράσεις σε Ναύπλιο και Άργος. Διενεργήθηκαν συνολικά 457 rapid test και προέκυψαν 66 θετικά αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα:

ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΑΝΑΗ-ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΑΡΓΟΣ
239 rapid test με 35 θετικά (14.64%) αφορούν σε 18 άνδρες και 17 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 35 έτη

ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ-ΝΑΥΠΛΙΟ
218 rapid test με 31 θετικά (14.22%) αφορούν σε 12 άνδρες και 19 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 19 έτη

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    PANDEMIA & INFODEMIA
    Η Ελλάδα καθυστερεί να βγει από τη φάση της πανδημίας και να διαχειριστεί ικανοποιητικά τη φάση της ενδημίας,
    διότι διαχειρίστηκε ανεπαρκώς τις προηγούμενες, της επιδημίας και πανδημίας, προκαλώντας σύγχυση και δυσπιστία ως προς τα προληπτικά μέτρα.

    Αφήσαμε πρόπερσι τη φάση της επιδημίας, αφήνουμε τώρα τη φάση της πανδημίας, μπήκαμε πλέον στη φάση της ενδημίας, που σημαίνει πως ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ θα γίνουμε φορείς το κοροναϊού που θα κυκλοφορεί σαν τη γρίπη.
    Δεν έχει πια καμιά σημασία να παρακολουθούμε τα κρούσματα, σημασία έχει να είμαστε θωρακισμένοι με πλήρη εμβολιασμό και να έχουμε νοσοκομειακή κάλυψη για φαρμακευτική θεραπεία. Δηλαδή μας ενδιαφέρει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ο αριθμός διαθέσιμων κλινών και ΜΕΘ, ως επίσης και ο αριθμός των νεκρών από τους διάφορους τύπους μεταλλάξεων, προσμένοντας νέες επικίνδυνες επιθετικές απειλές και ερευνώντας τρόπους άμυνας.
    Δεν ενδιαφέρει πλέον ο αριθμός κρουσμάτων κοροναϊού, κάθε μετάλλαξης, εφόσον βγήκαμε πέρυσι από τη φάση της επιδημίας, βγαίνουμε τώρα από την φάση της πανδημίας και μπαίνουμε πλέον στη φάση της ενδημίας δηλαδή όλοι θα γίνουμε φορείς του κοροναϊού. Είναι η φάση που πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με αυτόν και όχι τόσο να τον αποφεύγουμε διότι είναι αναπόφευκτος.
    Σημασία έχει, το ξαναλέω: “να παρακολουθούμε τον αριθμό των νεκρών των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία και στις εντατικές ΜΕΘ.”
    Γιατί στην περίοδο της ενδημίας είναι οι νοσοκομειακές υποδομές που δοκιμάζονται και τα εθνικά συστήματα υγείας και πρέπει να είμαστε θωρακισμένοι με πλήρη εμβολιασμό, περιμένοντας και νέες θεραπευτικές φαρμακευτικές αγωγές.
    Πότε επιτέλους θα γίνει κατανοητό ότι βγήκαμε από την πρώτη φάση της επιδημίας πρόπερσι, πανδημίας πέρυσι και μπήκαμε φέτος στην φάση της ενδημίας και δεν μας ενδιαφέρουν οι αριθμοί των κρουσμάτων εφόσον όλοι θα γίνουμε φορείς όλων των προσεχών μεταλλάξεων του κοροναϊού SARS.COV-2;
    Η έλλειψη σωστής επικοινωνίας από την Πολιτεία, τους ειδικούς και τα μέσα ενημέρωσης προς την κοινωνία αναφορικά με τα μέτρα προστασίας, τα χαρακτηριστικά, τους κινδύνους και τις συνέπειες της πανδημίας, τα κενά στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και η μη σωστή διαχείριση της πανδημίας από αυτήν, η ελλιπής ανάλυση των σκληρών δεικτών, και η… δοξομανία καθώς και το κυνήγι της δημοσιότητας από κάποιους ειδικούς, είναι, σύμφωνα με Έλληνες καθηγητές Πνευμονολογίας και Μικροβιολογίας τα βασικά λάθη που έκανε η χώρα μας στην αντιμετώπιση του τεράστιου προβλήματος του κορονοϊού, το οποίο ταλανίζει ολόκληρο τον πλανήτη εδώ και περισσότερα από δύο χρόνια.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis