Home design
home design

Η σπόντα Μητσοτάκη για την επίσκεψη Τσίπρα στην Αργολίδα και η πρόταση

Τάκης Παπαϊωάννου: «Προτείνουμε στον κ. Μητσοτάκη να έρθει και εκείνος να ακούσει τα προβλήματα των αγροτών».
Επίσκεψη Τσίπρα στην Αργολίδα (4)

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη πρόσφατη συνέντευξή του στον Γιώργο Αυτιά χαρακτήρισε ως “καλά σκηνοθετημένη” τη συγκέντρωση των πολιτών κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα την περασμένη Παρασκευή στην Αργολίδα.

Με αφορμή αυτή την τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ο Τάκης Παπαϊωάννου, συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζει:

«Αυτό αποδεικνύει χωρίς αμφιβολία δύο πράγματα:

Το πρώτο είναι πως δεν έχει αντιληφθεί ούτε στο ελάχιστο το αδιέξοδο που έχει οδηγήσει με την πολιτική του τους αγρότες. Ενέργεια, αγροτικά εφόδια και καύσιμα έχουν τετραπλασιαστεί την ίδια στιγμή που καρτέλ βιομηχάνων και εξαγωγέων ελέγχουν τις τιμές αγοράς.

Οι άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν και πήραν τον λόγο για να περιγράψουν στον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ το εύρος της καταστροφής δεν ήταν αμιγώς κομματικοί.

Πλήθος συνεταιριστών και ομάδων αγροτών παρεβρέθηκαν στη σύσκεψη και πήραν τον λόγο αναφέροντας όλοι ανεξαιρέτως την ίδια απελπιστική κατάσταση που τους έχει οδηγήσει η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όλοι ανεξαιρέτως είχαν την ίδια αγωνία να προβληθεί το ζήτημά τους στο υψηλότερο επίπεδο. Όποιος ήταν εκεί μπορεί να το επιβεβαιώσει. Όσο για το ποιος ανήκει ή όχι σε έναν πολιτικό χώρο, μικρό μέρος είμαστε, γνωριζόμαστε μεταξύ μας.

Το δεύτερο που αποδεικνύει η αναφορά του πρωθυπουργού είναι πως η παρουσία τόσου κόσμου σε ένα χωριό ενός νομού-παραδοσιακού κάστρου της Δεξιάς όπως η Αργολίδα, πρωί εργάσιμης ημέρας και σε ένα πλαίσιο που δεν προέβλεπε καν πολιτική συγκέντρωση αλλά σύσκεψη με συνεταιριστές, πρέπει να προβλημάτισε ιδιαίτερα τον ίδιο και το επιτελείο του.

Ίσως γιατί πλέον τα αποτελέσματα της πολιτικής του δεν μπορούν να κρυφτούν και να καλλωπιστούν στους θαλάμους μακιγιάζ των κεντρικών ΜΜΕ.

Ίσως γιατί πλέον η σύγκριση είναι αναπόφευκτη και πια δεν γελιέται κανείς. Η μεταφορά πλούτου από τα κατώτερα στρώματα της κοινωνίας στα πλουσιότερα είναι η κεντρική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Η διαχείριση του σε όλα τα  επίπεδα το αποδεικνύει καθημερινά.

Παρόλα αυτά εμείς του προτείνουμε να πράξει το ίδιο. Να έρθει να ακούσει αυτοπροσώπως τα προβλήματα των αγροτών της Αργολίδας όπως έκανε ο Αλέξης Τσίπρας.

Να περπατήσει τα χωριά, να κάτσει στις πλατείες, να δούμε πώς θα τον υποδεχτεί ο κόσμος και πώς θα συζητήσει μαζί του.

Μιάμιση ώρα δρόμος είναι. Αν δεν του κάνει κόπο…»

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis