home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου: Αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα σε Σπάρτη και Αρχαία Ολυμπία

Το πρόγραμμα «Ολυμπισμός και Φυσική Αγωγή» θα απευθύνεται σε ξένους φοιτητές από όλες τις ηπείρους.
Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Όπως έγινε γνωστό από την Πρυτανεία του ΠαΠελ, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία προτείνουν ένα αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα στην Αρχαία Ολυμπία και στη Σπάρτη.

Η από κοινού πρόταση αφορά στην ίδρυση και λειτουργία αγγλόφωνου προπτυχιακού προγράμματος σπουδών με αντικείμενο «Ολυμπισμός και Φυσική Αγωγή».

Το πρόγραμμα αυτό θα υλοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία και στη Σπάρτη και θα απευθύνεται σε ξένους φοιτητές από όλες τις ηπείρους.

Το θεωρητικό πρόγραμμα των μαθημάτων θα αναφέρεται στην Ιστορία και Φιλοσοφία των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, σε επίκαιρα εκπαιδευτικά θέματα γύρω από τον Ολυμπισμό και τη Φυσική Αγωγή καθώς και σε θέματα που αφορούν στην ηθική ακεραιότητα, στην τεχνολογία, στη διακυβέρνηση και στο management των μεγάλων πολιτιστικών και αθλητικών οργανώσεων.

Όπως σημειώνεται από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου:

«Το υψηλό επίπεδο ακαδημαϊκών σπουδών αποτελεί κυρίαρχο στόχο εκ μέρους και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της ΔΟΑ. Έχει υπάρξει μακρά προεργασία με γνώμονα το στόχο αυτό. Ήδη τα αποτελέσματα του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών (λειτουργεί από το 2009) με θέματα που αφορούν στην Ολυμπιακή Παιδεία, στην Οργάνωση και Διαχείριση των Ολυμπιακών Αγώνων, αθλητικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων, ποιότητας στην εκπαίδευση, βελτίωσης της υγείας, κοινωνικών προκλήσεων, ισότητας των φύλων και πολυπολιτισμικότητας, ήταν πολύ υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου με το αντίστοιχο κύρος.

Μεταξύ των αποφοίτων περιλαμβάνονται Πρόεδροι Εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών, Διευθυντές Εθνικών Ολυμπιακών Ακαδημιών και στελέχη Διεθνών Ομοσπονδιών.»

Επιπλέον, ας ειπωθεί πως η λειτουργία του αγγλόφωνου αυτού προπτυχιακού προγράμματος συμβάλλει στη διεθνοποίηση των σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου αλλά και γενικότερα του ελληνικού Πανεπιστήμιου και επεκτείνει την εμβέλειά του στον παγκόσμιο ακαδημαϊκό χάρτη.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis