home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΚοινωνίαFeatured

Κορωνοϊός: Παραμένουν ψηλά τα κρούσματα στην Αργολίδα – Ποια είναι η κατάσταση στην Πελοπόννησο

Πώς κατανέμονται οι νέες μολύνσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και Πανελλαδικά.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 19.154, εκ των οποίων 64 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Στην Αργολίδα εντοπίστηκαν 156 νέα κρούσματα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.129.153 (ημερήσια μεταβολή +0.9%), εκ των οποίων 49.7% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 396 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.236 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 93, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 24.507 θάνατοι. Το 95.1% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 516 (62.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 65 έτη. To 84.7% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 396 (76.74%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 120 (23.26%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 4.122 ασθενείς.

Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 493 (ημερήσια μεταβολή +11.79%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 443 ασθενείς.

Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 35 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

Η κατανομή:

screenshot 332

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

2 Σχόλια

  1. Δεν ενδιαφέρει πλέον ο αριθμός κρουσμάτων κοροναϊού, κάθε μετάλλαξης, εφόσον βγαίνουμε από την φάση της πανδημίας και μπήκαμε πλέον στη φάση της ενδημίας δηλαδή όλοι θα γίνουμε φορείς του κοροναϊού. Είναι η φάση που πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με αυτόν και όχι τόσο να τον αποφεύγουμε διότι είναι αναπόφευκτος.
    Σημασία έχει, το ξαναλέω: “να παρακολουθούμε τον αριθμό των νεκρών των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία και στις εντατικές ΜΕΘ.”
    Γιατί στην περίοδο της ενδημίας είναι η νοσοκομειακές υποδομές που δοκιμάζονται και τα εθνικά συστήματα υγείας και πρέπει να είμαστε θωρακισμένοι με πλήρη εμβολιασμό, περιμένοντας και νέες θεραπευτικές φαρμακευτικές αγωγές.
    Πότε επιτέλους θα γίνει κατανοητό ότι βγήκαμε από την πρώτη φάση της πανδημίας και μπήκαμε στην φάση της ενδημίας και δεν μας ενδιαφέρουν οι αριθμοί των κρουσμάτων εφόσον όλοι θα γίνουμε φορείς;

  2. Δεν ενδιαφέρει πλέον ο αριθμός κρουσμάτων κοροναϊού, κάθε μετάλλαξης, εφόσον βγήκαμε πέρυσι από τη φάση της επιδημίας, βγαίνουμε τώρα από την φάση της πανδημίας και μπαίνουμε πλέον στη φάση της ενδημίας δηλαδή όλοι θα γίνουμε φορείς του κοροναϊού. Είναι η φάση που πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με αυτόν και όχι τόσο να τον αποφεύγουμε διότι είναι αναπόφευκτος.
    Σημασία έχει, το ξαναλέω: “να παρακολουθούμε τον αριθμό των νεκρών των νοσηλευόμενων στα νοσοκομεία και στις εντατικές ΜΕΘ.”
    Γιατί στην περίοδο της ενδημίας είναι οι νοσοκομειακές υποδομές που δοκιμάζονται και τα εθνικά συστήματα υγείας και πρέπει να είμαστε θωρακισμένοι με πλήρη εμβολιασμό, περιμένοντας και νέες θεραπευτικές φαρμακευτικές αγωγές.
    Πότε επιτέλους θα γίνει κατανοητό ότι βγήκαμε από την πρώτη φάση της πανδημίας και μπήκαμε στην φάση της ενδημίας και δεν μας ενδιαφέρουν οι αριθμοί των κρουσμάτων εφόσον όλοι θα γίνουμε φορείς;

Διαβάστε ακόμα

Back to top button