home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Γιατί ανησυχούν οι πωλητές σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία – Η παρέμβαση Πουλά

Ο βουλευτής Αργολίδας του Κινήματος Αλλαγής ζητά από το ΥΠΠΟ παράταση-ανανέωση σύμβασης για τους πωλητές εκμαγείων ΟΔΑΠ.
Μουσείο Μυκηνών

Αναφορά κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Αργολίδας του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Πουλάς προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, την επιστολή των συμβασιούχων πωλητών εκμαγείων του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) που απασχολούνται στα πωλητήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων με την οποία ζητούν την παράταση-ανανέωση της σύμβασής τους πέρα από τους 8 μήνες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της αναφοράς προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λ. Μενδώνη:

«Κυρία Υπουργέ,

Σας καταθέτω επιστολή των συμβασιούχων πωλητών εκμαγείων του Οργανισμού Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ) που απασχολούνται στα πωλητήρια μουσείων και αρχαιολογικών χώρων με την οποία ζητούν την παράταση –  ανανέωση της σύμβασής τους πέρα από τους 8 μήνες.

Σύμφωνα με την επιστολή η σύμβασή τους λήγει στο τέλος Μαρτίου 2022, μία χρονική στιγμή που η τουριστική περίοδος βρίσκεται σε άνοδο με αποκορύφωμα τους καλοκαιρινούς μήνες, περίοδος κατά την οποία οι ανάγκες θα είναι αυξημένες και το  έμπειρο προσωπικό  θεωρείται απαραίτητο για την ορθή και αποδοτική  λειτουργία των πωλητηρίων.

Επίσης στην επιστολή τους προτείνουν η νέα προκήρυξη να βγει για συμπληρωματικό προσωπικό και έτσι με τον συνδυασμό έμπειρων και καινούριων πωλητών να να μπορέσουν να ανταποκριθούν αποτελεσματικά στην τόσο κρίσιμη για την οικονομία τουριστική περίοδο.

Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες».

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis