Home design
home design

Πόσο θα αποζημιωθούν τα πορτοκάλια για τον παγετό και τι ποσό θα απαιτηθεί για την Αργολίδα

Τα 3/5 της ζημιάς αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας – Τι αποκάλυψε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ από την Τρίπολη, σε εξέλιξη οι δηλώσεις.
Παγετός πορτοκαλιές Αργολίδα σταλακτίτες (8)

Στην Τρίπολη βρέθηκε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος την Δευτέρα 31 Ιανουαρίου στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. Εκεί τέθηκε το θέμα των ζημιών από τον πρόσφατο παγετό, με έμφαση στα εσπεριδοειδή.

Όπως τονίστηκε, μόνο στην Αργολίδα, ζημιές υπάρχουν σε 130.000 τόνους εσπεριδοειδών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ τόνισε ότι για να γίνει βιώσιμος ο ΕΛΓΑ στο μέλλον, πρέπει να αυξηθούν οι εισφορές, κάτι που όμως δεν επιθυμεί η κυβέρνηση. Ειδική μνεία έκανε ο κ. Λυκουρέντζος στα πορτοκάλια, με αφορμή τον τελευταίο παγετό, σημειώνοντας πως θα αποζημιωθούν με 22 λεπτά το κιλό, ενώ όπως είπε για την Αργολίδα θα απαιτηθούν 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για όλη την Πελοπόννησο 50 εκατομμύρια ευρώ.

Παράλληλα, ανέφερε πως σε 10 με 15 ημέρες θα ολοκληρωθεί το φαινόμενο, οπότε μέσα σε αυτό το διάστημα πρέπει να κατατεθούν οι δηλώσεις ζημίας, καθώς προηγήθηκε ήδη η αναγγελία των ζημιών.

Ήδη υποβάλλονται δηλώσεις ζημίας απ’ τους πληγέντες αγρότες, ενώ τα συνεργεία του ΕΛΓΑ, έχουν επισκεφθεί τρεις περιοχές.

Σχόλια

coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis