home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτικήFeatured

Αγωνία για τη Eurobank στο Κρανίδι

Τι ζητά ο Γιάννης Γκιόλας με επιστολή του προς τη διοίκηση της τράπεζας.

Αγωνία επικρατεί στο Κρανίδι και όλη την Ερμιονίδα για το επικείμενο λουκέτο της τράπεζας Eurobank στην πρωτεύουσα του Δήμου.

Επιστολή προς τον διοικητή της Εurobank απέστειλε ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιάννης Γκιόλας ζητώντας να παραμείνει σε λειτουργία το Υποκατάστημά της στην περιοχή Ερμιονίδας. Στην επιστολή τονίζεται και η αναγκαιότητα συνέχισης της λειτουργίας του Υποκαταστήματος με στόχο την εξυπηρέτηση ολόκληρης της περιοχής.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της επιστολής προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Τράπεζας:

«Κε Πρόεδρε,

Θέλω να επιστήσω την προσοχή σας στο θέμα του κλεισίματος του μοναδικού Υποκαταστήματος της EUROBANKστην Ερμιονίδα, μια εξέλιξη που έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό και ανησυχία στους κατοίκους όλης της περιοχής.

Η Ερμιονίδα βρίσκεται στην ανατολική άκρη της Αργολίδας και είναι αρκετά απομονωμένη, αφού η επικοινωνία της με τα αστικά κέντρα είναι αρκετά δύσκολη, τόσο σε οδικό αλλά και σε ακτοπλοϊκό επίπεδο. Είναι προφανές ότι κάθε τραπεζικό υποκατάστημα στην περιοχή εξυπηρετεί σε μέγιστο βαθμό όχι μόνο τους κατοίκους αλλά και χιλιάδες επισκέπτες κατά τη διάρκεια όλου του χρόνου. Η αρνητική εξέλιξη και η απόφαση να κλείσει το υποκατάστημα της EUROBANK, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε όλους τους συναλλασσόμενους, αφού η εμπορική δραστηριότητα της περιοχής και οι συναλλαγές είναι πάρα πολύ μεγάλες.

Αγροτικός κόσμος, τομέας παροχής υπηρεσιών, επιχειρήσεις, ξενοδοχειακές μονάδες και πλήθος τουριστών και επισκεπτών θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να στερηθούν των υπηρεσιών της τράπεζας που επί τόσα χρόνια στάθηκε στο πλευρό τους. Επιπλέον, οι εργαζόμενοι του υποκατάστήματος θα αναγκαστούν να μεταφερθούν σε άλλο τόπο αυξάνοντας τα έξοδά τους, σε μια περίοδο όπου οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε εξαιρετικά δυσχερή θέση.

Η απόφασή σας πλήττει την περιφέρεια της Ερμιονίδας και προκαλεί εύλογα ερωτηματικά. Για ποιο λόγο θα πρέπει να ταλαιπωρηθούν οι κάτοικοί της και όχι μόνο, αφού το πιο κοντινό υποκατάστημα της τράπεζάς σας θα βρίσκεται πλέον σε αποστάσεις πάνω των 80 χιλιομέτρων; Συνεπώς, το κλείσιμο του Υποκαταστήματος μόνο αναστάτωση θα προσφέρει στην τοπική κοινωνία της Ερμιονίδας και τίποτε άλλο.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως οι κάτοικοι της Ερμιονίδας αλλά και ολόκληρης της χώρας, ανακεφαλαιοποίησαν τρεις φορές τις Τράπεζες με κρατικά κεφάλαια, βοηθώντας ουσιαστικά στην συνέχιση της εύρυθμης λειτουργίας των. Θα έπρεπε τώρα, το βλέμμα της Τράπεζας να στραφεί και προς την πλευρά των πολιτών, αναθεωρώντας παρόμοιες αποφάσεις που θα τους φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση και θα τους δημιουργήσουν πλήθος προβλημάτων».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button