home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτική

Γκιόλας: Να δοθεί παράταση στις επιχειρήσεις ώστε να δηλώσουν για την επιστρεπτέα προκαταβολή

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Σταϊκούρα και Γεωργιάδη.

Αναφορά κατέθεσε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Αργολίδας Γιάννης Γκιόλας στους υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Σταϊκούρα και Γεωργιάδη, καθώς και τον υφυπουργό Οικονομικών κ. Σκυλακάκη, κατόπιν επιστολής του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, σχετικά με την αδυναμία υποβολής τροποποιητικών δηλώσεων από τις Επιχειρήσεις ώστε να λάβουν την Επιστρεπτέα Ενίσχυση.

Συγκεκριμένα, με την υπ.αριθμ. 184/18-1-2022 επιστολή του το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο εξηγώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι Επιχειρήσεις κατά την περίοδο της πανδημίας, ζητά να δοθεί εύλογη παράταση χρόνου, έως τις 31-3-2022, ούτως ώστε να υποβληθούν ορθά οι αιτήσεις για τη λήψη της Επιστρεπτέας προκαταβολής.

Υπενθυμίζεται ότι οι Επιχειρήσεις προσπαθούν να αντεπεξέλθουν σε πλήθος δυσκολιών τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και τον γραφειοκρατικό με μεγάλο όγκο εργατικών, μισθοδοτικών, φορολογικών και χρηματοδοτικών θεμάτων, γεγονός που οδηγεί σε εσφαλμένες αποφάσεις και αποκλεισμό τους από χρηματοδοτικές ενισχύσεις.

Ως εκ τούτου, καθίσταται επιβεβλημένο να δοθεί παράταση τουλάχιστον έως την 31-3-2022, ώστε να προλάβουν να καταθέσουν τις αιτήσεις τους.

Ακολουθεί το κείμενο της αναφοράς:

Θέμα: «Αναγκαίο να δοθεί παράταση στις επιχειρήσεις τουλάχιστον έως 31-3-2022 για τροποποιητικές δηλώσεις ώστε να λάβουν την οικονομική ενίσχυση της Επιστρεπτέας Προκαταβολής»

Με την παρούσα αναφορά μου, σας κοινοποιώ την με αρ.πρωτ. 0184/17-1-2022 επιστολή του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Σύμφωνα με την επιστολή του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, πλήθος επιχειρήσεων που δικαιούνται να λάβουν την οικονομική ενίσχυση της επιστρεπτέας προκαταβολής περιορίζονται χρονικά ώστε να δηλώσουν το κατάλληλο πλαίσιο μέσω του οποίου θα ενισχυθούν.

Με βάση τις ανυπέρβλητες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εδώ και πολλούς μήνες, τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στον διαδικαστικό με μεγάλο όγκο εργατικών, μισθοδοτικών, φορολογικών και χρηματοδοτικών θεμάτων, θεωρείται απολύτως λογικό να δοθεί στις επιχειρήσεις ο απαραίτητος χρόνος ώστε να υπάρξει επαρκής μελέτη για τη λήψη ορθών αποφάσεων ως προς την επιλογή της οικονομικής ενίσχυσης.

Πολλές επιχειρήσεις έχουν βρεθεί σε αδιέξοδο και ζητούν την Κυβερνητική στήριξη στον ευαίσθητο αυτό τομέα, τουλάχιστον ως προς την επιμήκυνση του χρόνου (31-3-2022) που θα υποβληθεί η τροποποιητική δήλωση λήψης της συγκεκριμένης ενίσχυσης και θα δώσει τη δυνατότητα να ενταχθούν σε επενδυτικά Προγράμματα ΕΣΠΑ ή να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Παρακαλούμε για την απάντηση και ενημέρωσή μας επί του εν λόγω θέματος.

Συν:(1) Η υπ. αριθ. Πρωτ. 0184/17-1-2022 επιστολή του Περιφερειακού Επιμελητηριακού Συμβουλίου Πελοποννήσου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button