home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας: Άδεια ειδικού σκοπού δικαιούνται οι εργαζόμενοι γονείς

14 ημέρες επιπλέον άδεια για γονείς παιδιών που νοσούν από covid-19
Άργος από ψηλά

Άδεια ειδικού σκοπού, 14 ημέρες πλέον της κανονικής, δικαιούνται οι εργαζόμενοι γονείς που τα παιδιά τους νοσούν από κορωνοϊό, βάσει των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου και των διατάξεων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας, σύμφωνα με ενημέρωση που έκανε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αργολίδας.

Οι εργαζόμενοι γονείς βρεφών, παιδιών προσχολικής ηλικίας, μαθητών Α’βάθμιας και Β’βάθμιας εκπαίδευσης και παιδιών που φοιτούν σε σχολικές μονάδες ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, ανεξαρτήτως ηλικίας, καθώς και ατόμων με αναπηρία που, ανεξαρτήτως ηλικίας, είναι ωφελούμενα σε δομές παροχής υπηρεσιών ανοικτής φροντίδας, δικαιούνται να κάνουν χρήση της ειδικής αυτής άδειας των 14 ημερών ή και μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας σε περιπτώσεις που αυτό κρίνεται απαραίτητο με ιατρική γνωμάτευση ή σε περίπτωση νοσηλείας.

Σύμφωνα με το Ε.Κ. Αργολίδας, η άδεια αυτή, που είναι μετ’ αποδοχών, είναι ανεξάρτητη από άλλες άδειες που αφορούν στην ασθένεια και τη νοσηλεία τέκνων.

Οι εργοδότες υποχρεούνται να δηλώσουν στην «ΕΡΓΑΝΗ» όσους εργαζομένους τους κάνουν χρήση της άδειας αυτής καθώς και τη διάρκειά της.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis