home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΟικονομίαΕλλάδα

Κόκκαλης σε Σκρέκα: Παράνομο το χαράτσι μικρομεσαίων για τα φωτοβολταϊκά στέγης

Επαχθής, μη νόμιμη και άνιση η επιβολή φόρου 6% επί της παραγωγής ρεύματος του 2021

Μέτρο επαχθές, μη νόμιμο και άνισο, χαρακτηρίζει το μέτρο της επιβολής φόρου 6% επί της παραγωγής ρεύματος του 2021, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης με αναφορά του προς τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος κ. Κώστα Σκρέκα, μετά το σάλο που έχει προκαλέσει η χρέωση των πρώτων λογαριασμών ρεύματος της ΔΕΗ, στους μικρομεσαίους ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών στέγης.

Να σημειωθεί ότι οι αντιδράσεις είναι έντονες σε όλη την Ελλάδα, καθώς οι μικρομεσαίοι νοικοκυραίοι που επένδυσαν το κομπόδεμά τους στην παραγωγή ρεύματος, βλέπουν αυτές τις μέρες να χρεώνονται.

Βασίλης Κόκκαλης
ΦΩΤΟ: fb @basiliskokkalhs

Ο βουλευτής, ζητά από τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος, να αποσυρθεί το χαράτσι 6%, αν και ήδη έχει χρεωθεί στους λογαριασμούς και έχει πληρωθεί στη ΔΕΗ, μιας και στους ιδιοκτήτες φωτοβολταϊκών υποχρεωτικά πληρώνονται οι λογαριασμοί αυτόματα στην ημερομηνία λήξης από τον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά το αίτημα – επιστολή του ΠΑΣΥΦΩΣ, το οποίο αφορά στις άδικες οριζόντιες και αντίθετες με τις υπογεγραμμένες συμβάσεις, περικοπές σε 40.000 νοικοκυριά με φωτοβολταικά στέγης, εξαιτίας της επιβολής φόρου ποσοστού  6% της παραγωγής του 2021 στα Φ/Β Στέγης, δηλαδή σε 150 έως 300 ευρώ, σύμφωνα με το Νόμο 4759/2020 – ΦΕΚ 245/Α/9-12-2020, άρθρο 157.

Και τούτο παρά τις επιστημονικά τεκμηριωμένες ενστάσεις του ΠΑΣΥΦΩΣ και τις διαμαρτυρίες, καθώς η εισφορά 6% είναι οριζόντια, άδικη και συνιστά άνιση μεταχείριση, καθώς και ο επιχειρηματίας πάρκου 1000kW και το νοικοκυριό των 10kW υφίσταται την ίδια επιβάρυνση. Ο Λαρισαίος πολιτικός ζητά την άμεση άρση της αδικίας.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button