home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το Ναύπλιο υποδέχεται τα Χριστούγεννα με 3D Projection Mapping (Βίντεο)

Δείτε πώς το δημαρχείο Ναυπλίου φωταγωγήθηκε γιορτινά με ηχητικά εφέ και εικόνες.
Δημαρχείο Ναυπλίου projection mapping 2021 (4)

Και φέτος μικροί και μεγάλοι στο Ναύπλιο είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μία ιδιαίτερη προβολή με χριστουγεννιάτικα ηχητικά εφέ και εικόνες που μας ταξίδεψαν στον κόσμο των Χριστουγέννων. Η χριστουγεννιάτικη φωταγώγηση του Δημαρχείου έγινε και αυτή τη φορά με την τεχνική Projection Mapping που μπορεί να παράγει μαγευτικά αποτελέσματα, όπως έχουμε δει σε ανάλογες περιπτώσεις.

Με την απειλή νέων περιοριστικών μέτρων μετά τις γιορτές, είναι μία πολύ καλή ευκαιρία για τον κόσμο να βγει από τα σπίτια του και να απολαύσει το animation με θέμα τα Χριστούγεννα τις απογευματινές και βραδινές ώρες όπου θα προβάλλεται και τις επόμενες ημέρες.

Πάρτε μία γεύση στο παρακάτω βίντεο:

Τι είναι το Projection Mapping

Η new media art τεχνολογία πολυμέσων 3D Projection Mapping που χρησιμοποιήθηκε για το animation στην πρόσοψη του Δημαρχείου Ναυπλίου, στην πλατεία Τριών Ναυάρχων, εφαρμόζεται εδώ και αρκετά χρόνια σε πόλεις του εξωτερικού, αλλά και στην Ελλάδα όπου όμως δεν είναι ακόμα τόσο διαδεδομένη. Στην Αργολίδα το βλέπουμε και φέτος από τον Δήμο Ναυπλιέων, που συνεχίζει να πρωτοπορεί.

To Projection Mapping έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής στην έναρξη των μεγάλων εκδηλώσεων και από απλή προβολή προτζέκτορα έχει εξελιχθεί σε υπερθέαμα με ρεαλιστικά χρώματα και σχέδια. Ο λόγος που επιλέγεται όλο ένα και περισσότερο στις εκδηλώσεις είναι διότι αποτελεί προσιτή λύση και επιφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα που θα καθηλώσουν το κοινό που θα το παρακολουθήσει.

Με τη μέθοδο αυτή ένα δισδιάστατο ή τρισδιάστατο βίντεο μπορεί να προβληθεί σε μια επιφάνεια κτηρίου ή άλλου αντικειμένου, προσαρμοζόμενη στα αρχιτεκτονικά ή γεωμετρικά του στοιχεία. Τα κτήρια στα οποία εφαρμόζεται η τεχνική αυτή φαίνεται σα να αλλάζουν σχήματα, χρώματα και να μεταμορφώνονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.

Συνήθως μια ολοκληρωμένη εμπειρία συνοδεύεται από τα κατάλληλα ηχητικά εφέ και την ανάλογη μουσική.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis