home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΠολιτισμόςFeatured

Ναύπλιο: Πολιτιστική επανεκκίνηση για το ιστορικό Τελωνείο

Εγκρίθηκε από Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων η Αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και διαμορφώθηκε το κτηριολογικό πρόγραμμα.

Εγκρίθηκε σήμερα στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων του ΥΠΠΟΑ η Αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης του Παλαιού Τελωνείου Ναυπλίου και επανάχρηση του ως χώρου εκθέσεων και πολλαπλών πολιτιστικών λειτουργιών υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Πολιτισμού Γιώργου Διδασκάλου.

Μετά από συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών του ΥΠΠΟΑ, διαμορφώθηκε το κτηριολογικό πρόγραμμα αφού εξετάστηκαν διάφορες εναλλακτικές προτάσεις.

Ο σχεδιασμός της επανάχρησης του κτηρίου προβλέπει τη χρήση του τόσο από το ΥΠΠΟΑ όσο και από τον Δήμο Ναυπλιέων σε δύο αυτόνομες λειτουργικές ενότητες.

Έτσι, προβλέφτηκε η λειτουργία ενός μικρού Δημοτικού Κέντρου Ενημέρωσης κοινού στη δυτική πλευρά (info center).

Στο υπόλοιπο κτήριο αποκαθίσταται ο κεντρικός χώρος όπου θα διαμορφωθεί ένας μεγαλύτερος πολυχώρος-αίθουσα εκδηλώσεων με τους βοηθητικούς του χώρους στην ανατολική πλευρά.

Η αποκατάσταση και ανάδειξη ενός σημαντικού μνημείου και τοπόσημου του Ναυπλίου και η επανάχρηση του ως χώρου εκθέσεων και πολλαπλών πολιτιστικών λειτουργιών θα συντελέσει στην αναβάθμιση τόσο του κτηρίου όσο και της χαρακτηρισμένης ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου πόλης του Ναυπλίου.

Μετά την έγκριση της μελέτης, το ΥΠΠΟΑ θα προχωρήσει στην δημοπράτηση του έργου αποκατάστασης.

Το έργο της αποκατάστασης προυπολογισμού 960.000 ευρώ είναι ήδη ενταγμένο για συγχρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΥΜΕΠΕΡΑΑ.»

«Η κοινωνία του Ναυπλίου, αλλά και όλοι οι Αργολιδείς, θα είναι υπερήφανοι για ακόμα ένα μνημείο της ιστορικής πόλης το οποίο σε λίγο χρονικό διάστημα θα περάσει από την παρακμή στην αναγέννηση», επισημαίνει ο Γιώργος Διδασκάλου.

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button