home design 800x400
home design 1170Χ320

«Ένα βήμα πίσω», αφιερωμένο στη Μικρασιατική Καταστροφή

Το φιλμ του Γιάννη Σαρηγιάννη είναι μία παραγωγή της ΚΕΔΑΜ του Δήμου Άργους – Μυκηνών.
Ένα βήμα πίσω

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΑΜ Παναγιώτης Σκούφης και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιάννης Σαρηγιάννης ευχαριστούν όλους τους συμμετέχοντες στο φιλμ «Ένα βήμα πίσω», τους εθελοντές και τους φίλους αλλά και όσους δεν κατανόησαν ή δεν επιθυμούσαν να συμμετάσχουν. 

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελένη Κατριλιώτη, το ΔΣ και τη χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέας Κίου, στα μέλη της Δημοτικής Θεατρικής Σκηνής Νέας Κίου για τη συμμετοχή σε αυτό το φιλμ-προπομπό της χρονιάς 1922, της αφιερωμένης στη Μικρασιατική Καταστροφή και την ιερή μνήμη των προγόνων μας.

Συμμετέχουν:

ΣΠΥΡΟΣ ΠΟΥΛΟΣ

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΑΝΤΑΝΑΣ

ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΕΡΕΚΑ

ΝΑΤΑΣΑ ΤΣΙΡΩΝΗ

ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΥΓΙΑ

ΕΛΕΝΑ ΜΙΛΤΙΑΔΑΚΟΥ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΧΟΙΝΟΧΩΡΙΤΗΣ

ΓΑΡΥΦΑΛΙΑ ΧΑΤΖΗΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΑΛΕΞΙΑ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗ

ΚΟΝΟΜΑΡΑ ΕΛΕΝΗ

ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ ΡΑΝΙΑ

ΚΑΤΡΙΛΙΩΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΟΣ

ΜΑΡΙΟΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΡΑΚΑ

ΦΡΙΝΤΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΕΙΡΗΝΗ ΧΑΤΖΗΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ

ΜΑΡΙΛΙΑ ΑΠΕΡΓΗ

ΜΑΡΙΝΑ ΠΙΤΕΡΟΥ

Ο μικρός ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΥΛΟΣ

ΝΕΦΕΛΗ ΔΟΥΚΑ

ΕΥΔΟΞΙΑ ΤΣΙΜΠΟΥ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΛΕΙΑΣΟΥ

ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

ΧΟΡΕΥΤΕΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΧΟΙΝΟΧΩΡΙΤΗΣ

ΜΟΙΡΑ ΜΗΤΡΑΚΟΥ

ΑΝΝΑ ΠΕΤΡΑΚΗ

ΓΙΑΝΝΑ ΚΑΝΕΛΛΟΥ

ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΖΩΣΗ

ΝΤΙΝΑ ΛΙΑΓΚΡΙΔΩΝΗ

ΦΡΙΝΤΑ ΤΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΣΠΙΚΑΖ : ΕΥΑ ΓΙΑΓΚΙΟΖΗ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗΣ

ΦΑΓΗΤΑ : ΛΙΝΑ ΜΟΥΤΑΦΗ, ΓΩΓΩ ΣΚΛΗΡΗ

ΒΑΡΚΑΡΗΔΕΣ : ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΜΑΡΟΥΔΗΣ, ΣΠΑΝΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΣΤΟΛΙΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΟΥ : ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

Σχόλια

4 απαντήσεις

  1. ΚΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

    Κιωτες δεν υπάρχουν; το 60% των ηθοποιών κ χορευτών με βάση τα επώνυμα είναι από καρυα, χέλι, δαλαμαναρα, Σπάρτη, Άργος ναυπλιο, κλπ, ποιου ιδέα ήταν όλο αυτό; της κυρίας σουλτάνας η του εμμισθου καλλιτεχνικου Διευθυντή;; θα μπορούσε να συμμετεχει και ο έτερος σύλλογος με τη μεγάλη πολιτιστικη του δράση και στελέχη με ιστορικές και καλλιτεχνικες ευαισθησίες, εδώ βλέπουμε δύο- τρεις οικογένειες χωρίς σχέση με το ξεριζωμό και καμιά ιστορική μικρασιατική καταβολη. Θα μπορούσουν να βοηθήσουν άνθρωποι που εχ ουν άμεση κιωτικη καταβολή, είτε από κιο είτε πολίτες που κατοικούν στη Αθήνα, με γνώσεις θέσεις και άποψη για τον ξεριζωμό των κιωτων και την μεταφορά τους στην Αργολίδα, θεωρώ πολύ πρόχειρο όλο αυτό, για κάποιους που στόχο έχουν την προβολή και όχι την πραγματική ιστορία των γεγονότων, ξερερε πως η αλήθεια είναι η πιο αδικημένη.

  2. Ανώνυμος

    Προταση:Το επόμενο φιλμ να αναφερθει στη περίοδο της εγκατάστασης των κατατρεγμενων κιωτων, σε αυτούς που επέμεναν να μείνουν στον βάλτο τόπο που για τους δικούς τους λόγους, ενώ οι μισοί δεν ήθελαν, σε αυτούς που καταπατησαν κοινοτικους χώρους γιατί ητο πιο εγγραμματοι από τους υπόλοιπους, σε αυτούς που εμπορεύονταν κ εκμεταλευονταν τη σοδειά τους με ιδρώτα κ πόνο, για ένα τέταρτο πελτε κ μισό κιλό λάδι,ευεργετωντας τους σημερινούς απογόνους τους με μεγαλοπρεπή κτίρια στις παραλίες και της πλατείες της πόλης, από τα αποθέματα και τα κέρδη των ταλαιπωρημενων και δυστυχών προσφύγων ακόμη αγοράζουν μεγαλοπρεπως!!!!!! Που δεν χωρούν σε έναν sait, εσείς που κοπτεστε τόσο πολύ για τους πρόσφυγες κ τον ξεριζωμό καλέστε αυτούς που πρέπει σε εκδήλωση – ομιλία να αναφερθούν σε γεγονότα και καταστάσεις που γνωρίζουν ελάχιστοι, καλέστε Κιωτες όμως, ούτε καρυωτες ούτε δαλαμαναριωτες.

  3. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Οι κουκουλοφόροι δεν έχουν θέση σε δημόσιο διάλογο. Ό,τι και να πουν κρίνεται αναξιόπιστο και κακόβουλο.

  4. Ανώνυμος

    Ο κύριος επί παντός επιστητού έχει άποψη για όλα ακόμη κ το τι συνεβει πριν 90.χρονια στη νέα κιο…. Σηκώνω τα χέρια ψηλά!!!!! Λόγω έχουν οι ειδικοί! !!

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis