home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Το υδατοδρόμιο στο Πόρτο Χέλι και οι αντιρρήσεις επί της διαδικασίας

Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από τον τρόπο που αντιμετωπίζει ο Δήμαρχος θέματα που αφορούν την ανάπτυξη στον Δήμο Ερμιονίδας. Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η συντονιστική επιτροπή των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Και συνεχίσει:

«Η πρόσκλησή του προς εμάς, ώστε να παρευρεθούμε σε εκδήλωση στο Δημαρχείο όπου θα γινόταν η παρουσίαση μελέτης για την δημιουργία υδατοδρομίου στο Πορτοχέλι, προσφορά της Εταιρείας Ερμιονίδα Α.Ε. ήταν αν μη τι άλλο άστοχη και προσχηματική.

Όταν λοιπόν την Δευτέρα 13-12-2021 προσκάλεσε εμάς τους επικεφαλής των παρατάξεων του Δήμου Ερμιονίδας σε συνάντηση, που θα γινόταν μόλις την επόμενη ημέρα 14-12-2021, για την παρουσίαση μελέτης για την δημιουργία υδατοδρομίου στο Πορτοχέλι, προσφορά της εταιρείας “ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε.”, ιδιοκτήτριας της Μαρίνας Πορτοχελίου, αρνηθήκαμε και είχαμε σοβαρές ενστάσεις γιατί όπως είπαμε σε αυτές τις περιπτώσεις, πρέπει να γίνεται πρώτα συνάντηση του Δημάρχου με τους επικεφαλής των παρατάξεων λίγες ημέρες νωρίτερα και όχι την παραμονή της παρουσίασης, ώστε να έχουμε την απαιτούμενη ενημέρωση και μια πλήρη εικόνα των ενεργειών της Δημοτικής Αρχής για το θέμα και μετά να ενημερωθεί το ανώτερο θεσμικά όργανο του Δήμου που είναι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Μετά την άρνησή μας να παρευρεθούμε στην προγραμματισμένη συνάντηση, ο δήμαρχος απάντησε ότι μόλις την Παρασκευή δέχτηκε η δημοτική αρχή, πρόταση-προσφορά από την Εταιρεία «ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ Α.Ε.», σχετικά με μια παρουσίαση μελέτης που αφορά στην δημιουργία υδατοδρομίου στο Πορτοχέλι, χωρίς να γνωρίζουν λεπτομέρειες.

Δηλαδή προσκαλεί σε παρουσίαση μιας μελέτης χωρίς να έχει γνώση για το θέμα!!

Από τις ενέργειες του Δημάρχου δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν.

Ή είναι επιπόλαιες κινήσεις που δείχνουν την ανεπάρκεια του, ή στέλνει την πρόσκληση για τα μάτια του κόσμου και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα!!

Όπως και να είναι, πρόκειται για μια απαράδεκτη διαδικασία που επί της ουσίας προκάλεσε βλάβη στην εικόνα του Δήμου Ερμιονίδας και εξέθεσε τα θεσμικά όργανα της Δημοτικής Αρχής, που πρέπει να δώσουν πειστικές απαντήσεις σε όλους τους δημότες.

Καλούμε τον Δήμαρχο Ερμιονίδας αν νοιάζεται πραγματικά για το τι συμβαίνει στον Δήμο Ερμιονίδας, να τηρήσει τα δέοντα και να προγραμματίσει τις ενέργειές του προς αποκατάσταση της βλάβης, ξεκινώντας εκ νέου την διαδικασία όπως αρμόζει».

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Στις 17 Μαΐου 2016 έγραφα σε δημόσιες σελίδες ενημέρωσης:
    ·
    Μέσω του υδατοδρομίου της Πύλου, εκτός των άλλων, θα εξυπηρετούνται και πτήσεις για τη μεταφορά επιβατών από /και προς άλλους τουριστικούς προορισμούς (π.χ. προς Κρήτη, Ιόνιο, Κυκλάδες), καθώς και προς άλλους σημαντικούς προορισμούς-πόλεις της Πελοποννήσου (Πάτρα, Κόρινθο, Κατάκολο, Ναύπλιο, κ.λπ.).

    Πηγή: Δόθηκε η άδεια για το υδατοδρόμιο Πύλου – Ξεκινούν πτήσεις τα υδροπλάνα | iefimerida.gr

    Στις 9 Μαΐου 2017 έγραφα σε δημόσιες σελίδες ενημέρωσης:
    ·
    Το Πόρτο Χέλι είναι ήδη φυσικό υδατοδρόμιο. Γιατί επιτέλους δεν προχωρά το έργο υποδομής;
    Συμπληρωματικά με τις θαλάσσιες συγκοινωνίες πιστεύω πως και οι αερομεταφορές θα συμβάλλουν σημαντικά στην αναβάθμιση της περιοχής, τουλάχιστον μελλοντικά.
    Η κινητικότητα ανθρώπων, εργαζομένων και επισκεπτών, με οποιοδήποτε μέσον, αποτελεί βασικό οικονομικό παράγοντα ανάπτυξης της οικονομίας με οφέλη σε όλα τα επίπεδα της τοπικής κοινωνίας.

    https:/ /www.facebook.com /evangelos .alexandris/ posts/ 16643 95773601113

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis