Home design
home design

Στον αέρα το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου – Αιφνιδιάστηκαν οι εργαζόμενοι

Δεν υπάρχει προσωπικό για να καλύψει πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Φεστιβάλ Επιδαύρου γιούχα

Αναστάτωση εκεί που δεν το περίμενε κανείς προέκυψε ξαφνικά στους κόλπους του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου. Όπως ανέφεραν εργαζόμενοι της Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ, δεν εγκρίθηκε η ανανέωση των συμβάσεων όλου του υφιστάμενου προσωπικού που καλύπτει πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Οργανισμού έτσι ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο του.

Η αιφνιδιαστική ενημέρωση που έλαβαν οι εργαζόμενοι από τη διοίκηση περί μη ανανέωσης των συμβάσεων τους έγινε λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, προκαλώντας ερωτηματικά.

Σύμφωνα με τους εργαζομένους, η ανανέωση αυτών των συμβάσεων αποτελεί χρόνιο πρόβλημα της εταιρείας Ελληνικό Φεστιβάλ ΑΕ, με αποτέλεσμα υπάλληλοι που απασχολούνται επί χρόνια στην Εταιρεία (ακόμη και από το 2002!) να βρίσκονται στον αέρα κάθε χρόνο μετά τη λήξη της φεστιβαλικής περιόδου. Στο πλαίσιο αυτό, οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι είναι άξιο απορίας πώς ένας από τους μεγαλύτερους πολιτιστικούς οργανισμούς της χώρας έχει αναγκαστεί να παράγει το καλλιτεχνικό του πρόγραμμα με υπαλλήλους που εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τοποθετώντας τους σε ένα αέναο καθεστώς ομηρίας.

Σημειώνεται ότι το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου πραγματοποιεί εδώ και δύο χρόνια, και εν μέσω πανδημίας, διαδικτυακές και άλλες εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα (υπό τον τίτλο open plan), ενώ φέτος οι καλοκαιρινές του δράσεις διήρκησαν 6 ολόκληρους μήνες (Μάιο-Οκτώβριο, σε 6 χώρους εκδηλώσεων με 82 παραγωγές). Σύμφωνα με τους εργαζομένους, η επέκταση των δραστηριοτήτων, που προβλέπεται και για το προσεχές έτος, έγινε με την εργασιακή επιβάρυνση του υπάρχοντος προσωπικού, το οποίο αγόγγυστα ανταποκρίθηκε στον υπερδιπλασιασμό της εργασίας του.

Σχόλια

coffee berry
expo360x90
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis