home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άργος: Υποψίες για την ύπαρξη συμμορίας

Η αστυνομία ψάχνει για αρχηγούς στους χούλιγκανς του Άργους

|

Χρόνος ανάγνωσης

1 λεπτό

|

1 σχόλιο στο Άργος: Υποψίες για την ύπαρξη συμμορίας
psycho gee428f16c 640

Με το σκεπτικό ότι τα 14αρικα δεν είναι σε θέση να οργανώσουν επιθέσεις, η αστυνομία στρέφεται προς τον προσδιορισμό αρχηγών – υποκινητών των επιθέσεων. Στο στόχαστρο των ερευνών φέρεται να είναι οπαδικό κλαμπ, ενώ παράλληλα διερευνάται η σχέση 2-3 μελών του τόσο με τις επιθέσεις στον Ρουμάνο στο Άργος, όσο και κατά των φιλάθλων και άλλων ομάδων της ΕΠΣ Αργολίδας. Έχουν ήδη εντοπιστεί κάποια άτομα τα οποία συμμετείχαν ή ήταν μπροστά σε όλες τις επιθέσεις και φέρονται να ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο. Κάποιοι εξ αυτών μάλιστα συμμετείχαν και σε παράνομη πορεία οχημάτων, λόγω απαγόρευσης των παρελάσεων στο Άργος και δεν είναι άγνωστοι στην ασφάλεια του Άργους.

Σε κάθε περίπτωση είναι αποφασισμένο το υπουργείο δημόσιας τάξης να βάλει τέλος σε τέτοια φαινόμενα, που παρασύρουν ανήλικους στην εγκληματικότητα. Αν αποδειχτεί ότι υπάρχει αρχηγός ή αρχηγοί, θα αρχίσει να υφαίνεται η δομή συμμορίας.

Σχόλια

Ένα σχόλιο

  1. Ευάγγελος Αλεξανδρής

    Η έρευνα των αρχών πρέπει να πιάσει στο χτένι κάθε παρακρατική οργάνωση, είτε λειτουργεί υπό τον μανδύα αθλητικού σωματείου, χουλιγκανισμού δηλαδή, είτε ως σχολή πολεμικών τεχνών, είτε ως εταιρεία ιδιωτικής φύλαξης security, είτε ως σχολή ναυαγοσωστικής, είτε εθελοντισμού ορεινής διάσωσης…
    Οποιαδήποτε μορφή στρατολόγησης με την υπόσχεση οικονομικής δραστηριότητας κάτω από ιεραρχική δομή ή ένστολη αποστολή, όπως οι έφεδροι κι οι απόστρατοι για παράδειγμα, γίνεται συνήθως το προκάλυμμα για διατήρηση δυναμικού έτοιμου για πειθαρχημένες αποστολές εκτόνωσης και καλλιέργειας μίσους κάθε είδους, από ρατσισμό, εθνικισμό, τοπικισμό, τραμπουκισμό κάθε ψεκασμένου.
    Δεν είναι μυστήριο για κανέναν που έχει αντίληψη του δημόσιου χώρου πως υπάρχουν δομές συγκέντρωσης ανθρώπων του περιθωρίου, λειτουργικά έως και ολικά αναλφάβητους, που επιδιώκουν να βρουν κάποιον κοινωνικό ρόλο μέσω της αγέλης, με την ψευδαίσθηση πως υπηρετούν υψηλά ηθικά καθήκοντα, ενώ στην πραγματικότητα συμπεριφέρονται απλώς σαν καθίκια.
    Τους βλέπουμε γύρω μας, μάς απειλούν και δημόσια συχνά για τις δημοκρατικές απόψεις μας κι ας αμελούμε να πράξουμε το καθήκον της καταγγελίας για να αποφύγουμε τη γραφειοκρατική και οικονομική ταλαιπωρία μιας δικαιοσύνης που λειτουργεί με αργά αντανακλαστικά και συχνά δυστυχώς με αδικαιολόγητη ανεκτικότητα κατά της διάχυτης παραβατικότητας.

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis