home design 800x400
home design 1170Χ320
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 800x400
ΦΟΔΣΑ ΤΕΧΑΝ banner 1170x320

Άργος: Παίρνει μπρος το σχέδιο πόλης – Για 1700 οικόπεδα απελευθερώνονται συναλλαγές και δικαίωμα δόμησης

Οριστική η πράξη εφαρμογής του νοτίου σχεδίου πόλης Άργους μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2021 – Ενημέρωση σε Ανδριανό από υψηλόβαθμα στελέχη του κτηματολογίου.
Άργος πανοραμική

Οριστική είναι η πράξη εφαρμογής του νοτίου σχεδίου πόλης Άργους μέχρι τέλος Δεκεμβρίου 2021. Για 1700 οικόπεδα στο Άργος απελευθερώνονται οι συναλλαγές και το δικαίωμα δόμησης, ενώ οι ιδιοκτήτες μετά τις 10/1/2022 θα μπορούν να απευθύνονται στο τοπικό κτηματολογικό γραφείο για τη διεκπεραίωση. Αυτό ανακοινώθηκε στον βουλευτή Αργολίδας της ΝΔ Γιάννη Ανδριανό κατά τη σημερινή του συνάντησή του με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Κτηματολογίου Στέφανο Κοτσώλη και τη Διευθύντρια Διεύθυνσης Κτηματολογίου Μαρία Κασάπη.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε στον βουλευτή, μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2021 θα έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι που θα επιτρέψουν την καταχώρηση της πράξης εφαρμογής του νοτίου σχεδίου πόλης Άργους στην περιοχή «ΓΕΦΥΡΙΑ-ΘΕΑΤΡΟΥ» στο αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο.

συνάντηση με κοτσώλη κασάπη

Μετά την καταχώριση της πράξης εκτός του δικαιώματος των συναλλαγών θα υπάρχει και το δικαίωμα δόμησης για όλα αυτά τα οικόπεδα βάσει των σχετικών διατάξεων.

Η σημερινή συνάντηση έρχεται μετά τις σχετικές διαδοχικές παρεμβάσεις του κ. Ανδριανού στη Βουλή και τις συναντήσεις που είχε με τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, τον διατελέσαντα Υφυπουργό αρμόδιο για ειδικά ψηφιακά έργα και το Κτηματολόγιο κ. Γιώργο Στύλιο, και τον νυν Υφυπουργό αρμόδιο για τις τηλεπικοινωνίες και το κτηματολόγιο Θεόδωρο Λιβάνιο στο πλαίσιο του διαρκούς ενδιαφέροντος του ώστε να υπογραφεί αρχικά το σχετικό προεδρικό διάταγμα της 8/1/2015 (ΦΕΚ/2/ΑΑΠ/14-1-2015) περί «Αναθεώρησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Άργους του Δήμου Άργους- Μυκηνών (Ν. Αργολίδας) σε τμήματα των πολεοδομικών ενοτήτων 1, 3, 4 και 5, καθορισμός των όρων και περιορισμών δόμησης και επικύρωση καθορισμού οριογραμμών τμημάτων ρεμάτων» να ακολουθήσει η κύρωση της πράξης εφαρμογής από τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου στις 30-12-2016 με Αριθμό Πρωτόκολλου 31125/574 και να ακολουθήσουν όλες οι σχετικές διαδικασίες για να ολοκληρωθεί αυτό το μεγάλο έργο και να αποδοθούν οι τελικές-νέες ιδιοκτησίες στους πολίτες του Άργους οι οποίοι πλέον, μετά τις 31/12 θα μπορούν να συντάσσουν οποιαδήποτε δικαιοπραξία (συμβόλαια, προσημειώσεις κλπ) και να εκδίδουν οικοδομικές άδειες.

συνάντηση με κοτσώλη κασάπη 1

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis