home design 800x400
home design 1170Χ320

Φυλακές Ναυπλίου: Έρευνα για τον απαγχονισμό του Ρουμάνου

Κατηγορείτο ότι τσιμέντωσε την σύντροφό του
filakes nafpliou

Εσωτερική έρευνα διατάχθηκε στις φυλακές Ναυπλίου για να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες απαγχονίστηκε ο 39χρονος Ρουμάνος ο οποίος είχε κατηγορηθεί για τη δολοφονία της 42χρονης συντρόφου του, Μόνικα Γκιους, η οποία είχε βρεθεί τσιμεντωμένη στο σπίτι της στην Κυπαρισσία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 39χρονος κρατούνταν σε κελί μαζί με τρεις Έλληνες, με τους οποίους είχε καλή σχέση. Και ενώ όλα έδειχναν πως το πρωί της Κυριακής θα ήταν μια ακόμα μέρα ρουτίνας για τον ίδιο, το μεσημέρι της ίδιας μέρας βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπάνιο, κρεμασμένος με ένα σεντόνι στο λαιμό του από τα κάγκελα.

Αν και οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν αυτοκτονία, έχει δοθεί εντολή για έρευνα και της πιθανότητας δολοφονικής πράξης.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Πηγές από τη λεωφόρο Κατεχάκη αναφέρουν ότι ο 39χρονος κρατούνταν σε κελί μαζί με τρεις Έλληνες, με τους οποίους διατηρούσε καλή σχέση, σύμφωνα με το newsbomb. Το κελί του βρίσκεται σε μία ακτίνα των φυλακών, όπου μένουν κυρίως κρατούμενοι που εργάζονται στο σωφρονιστικό κατάστημα. Ο 39χρονος δεν είχε ζητήσει βοήθεια από ψυχολόγο και δεν έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωί της Κυριακής ξύπνησε χωρίς να έχει διαφορετική συμπεριφορά σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες. Τις πρωινές ώρες έκανε εργασίες στη φυλακή και λίγο μετά τις 10.30 επέστρεψε στο κελί του. Στις 12.25 μπήκε στο μπάνιο, άνοιξε τη βρύση για να τρέχει το νερό και να νομίζουν οι συγκρατούμενοί του ότι κάνει μπάνιο και κατόπιν τύλιξε ένα σεντόνι στο λαιμό του και κρεμάστηκε από τα κάγκελα.

Το συμβάν αποκαλύφθηκε από σωφρονιστικό υπάλληλο που τον αναζήτησε και τον βρήκε απαγχονισμένο. Αν και δεν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν ότι μπορεί να μην πρόκειται για αυτοκτονία, διατάχθηκε εσωτερική έρευνα για να εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα. Ο 39χρονος είχε κάποιες προστριβές με κρατουμένους των φυλακών, ωστόσο, όπως εξηγούν αρμόδιες πηγές, αυτό είναι κάτι σύνηθες που δεν οδηγεί από μόνο του σε συμπεράσματα.

Η ιατροδικαστική εξέταση που διατάχθηκε από την πρώτη στιγμή είναι αυτή που μπορεί να επιβεβαιώσει επίσημα την εκδοχή της αυτοκτονίας. Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis