home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΡεπορτάζΑργολίδαΜεσσηνίαFeatured

Έγκλημα στην Κυπαρισσία: Νέα στοιχεία για το θάνατο του Ρουμάνου στις φυλακές Ναυπλίου

Πώς αντέδρασαν στο άκουσμα της διαφαινόμενης αυτοκτονίας συγγενείς της τσιμεντωμένης Μόνικα Γκιους και η δικηγόρος της οικογένειας.

Ο 39χρονος Ρουμάνος βρέθηκε νεκρός μέσα στο κελί του, στις φυλακές Ναυπλίου, με το θάνατό του, να προκαλεί ήδη αντιδράσεις. Στενή συγγενής της 42χρονης καθαρίστριας Μόνικα Γκιους που βρέθηκε «τσιμεντωμένη» στην Κυπαρισσία και δικηγόρος των συγγενών μίλησαν στο newsit, εκφράζοντας τη διαφωνία τους με τη διαφαινόμενη αυτοκτονία του φερόμενου ως δολοφόνου της πρώην συντρόφου του.

Ο Ρουμάνος αυτόχειρας πήρε κανονικά μέρος στην πρωινή καταμέτρηση στις φυλακές Ναυπλίου και στη συνέχεια επέστρεψε στο κελί του. Ήταν 10.30 όταν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι τον είδαν ζωντανό, χωρίς να παρατηρήσουν κάτι στη συμπεριφορά του. Δύο ώρες μετά, τον βρήκαν νεκρό στο κελί του. Φέρεται να είχε ανοίξει τη βρύση και να είχε αυτοκτονήσει με ένα σεντόνι.

Η Μιχαέλα Τάνια Μπόρος, ξαδέλφη της Μόνικα Γκιους, ανέφερε στο newsit.gr: «Είναι πολύ στενάχωρο αυτό που μόλις έμαθα. Δεν χαίρομαι καθόλου. Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έκανε. Έπρεπε να είχε μιλήσει κάπου. Έμαθα ότι το κλίμα στη φυλακή ήταν πολύ κακό για αυτόν και πολλοί ήταν εναντίον του. Λένε ότι είχε δεχθεί πολλές επιθέσεις. Εγώ θα ήθελα να είχε αναγνωρίσει το κακό που έκανε. Να είχε το θάρρος και τη δύναμη να το παραδεχτεί και να το ομολογήσει. Η πιο εύκολη λύση για τον ίδιο ήταν να βάλει τέλος στη ζωή του. Ήξερε ότι όλα ήταν εναντίον του και δεν άντεξε. Πραγματικά λυπάμαι πολύ».

Η Ανθούλα Ανάσογλου, δικηγόρος των συγγενών της αδικοχαμένης καθαρίστριας ανέφερε στο newsit.gr: «Στην Ελλάδα έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια η θανατική ποινή. Δεν θα ζητούσαμε ποτέ αυτός ο άνθρωπος να τιμωρηθεί με αυτόν τον τρόπο για το έγκλημα που διέπραξε. Ανώτερο όριο ποινής για ένα τέτοιο έγκλημα είναι η ισόβια ποινή κάθειρξης και αυτό θα ζητούσαμε. Όμως φαίνεται πως υπάρχει μια ανώτερη δύναμη που οδηγεί το μυαλό ενός τέτοιου εγκληματία σε τύψεις και τον τιμωρεί να βλέπει μπροστά του τις εικόνες φρίκης που ο ίδιος προκάλεσε. Ας αναπαυθεί η ψυχή του».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button