home design 1170x320 (banner)
home design 1170x320 (banner)
ΑργολίδαΑυτοδιοίκησηFeatured

Ναύπλιο: Αναγκάζονται να παρανομούν με κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων

Παράλογο το χαράτσι του Δήμου Ναυπλιέων για κατάληψη κοινόχρηστου χώρου για οικοδομικές εργασίες - Φοροεισπρακτική τακτική καταγγέλλει η Λαϊκή Συσπείρωση

Για την επισκευή μιας οικοδομής στο Ναύπλιο που έχει π.χ. 20 μέτρα πρόσωπο σε πεζοδρόμιο ο ιδιοκτήτης, για να τοποθετήσει ικριώματα (σκαλωσιά) είναι υποχρεωμένος, εφαρμόζοντας την απόφαση 81/2015 του δημοτικού συμβουλίου, να πληρώσει (20×34) =680€/μήνα. Δηλαδή διπλάσιο από το ενοίκιο του σπιτιού του, χωρίς να έχει τίποτε ανταποδοτικό από το Δήμο. Αυτό καταγγέλλουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ναυπλίου Κώστας Γκόνης, Μαρία Αλημπέρτη, κάνοντας λόγο για φοροεισπρακτική τακτική του Δήμου.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Ναυπλίου:

«Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 7/12/2021 ήρθε θέμα ημερήσιας διάταξης. «Περί λήψης απόφασης επί εισήγησης για μη αναπροσαρμογή τελών χρήσης κοινοχρήστων χώρων».

Τι ισχύει όμως μέχρι σήμερα στην κατηγορία: ΤΕΛΟΣ Κ/Χ ΜΕ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ ΥΛΙΚΑ Κ.Λ.Π.

Διαβάστε ακόμα

Στη Νέα Πόλη του Ναυπλίου το τέλος κατάληψης πεζοδρομίου είναι 34€/μ2. Στις Δημοτικές Ενότητες το δημοτικό τέλος είναι 30€/μ2.

Δηλαδή για την επισκευή μιας οικοδομής στο Ναύπλιο που έχει π.χ. 20 μέτρα πρόσωπο σε πεζοδρόμιο ο ιδιοκτήτης, για να τοποθετήσει ικριώματα (σκαλωσιά) είναι υποχρεωμένος, εφαρμόζοντας την απόφαση 81/2015 του δημοτικού συμβουλίου, να πληρώσει (20×34) =680€/μήνα. Δηλαδή διπλάσιο από το ενοίκιο του σπιτιού του, χωρίς να έχει τίποτε ανταποδοτικό από το Δήμο.

Αυτό το κόστος είναι απαγορευτικό για τους ιδιοκτήτες που θέλουν να επισκευάσουν τα σπίτια τους. Πολλές φορές αναγκάζονται να παρανομούν, να μη δηλώνουν την τοποθέτηση ικριωμάτων ή να κάνουν εργασίες χωρίς ικριώματα με κίνδυνο τη ζωή και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Το πρόβλημα αυτό το θέσαμε προφορικά στη δημοτική αρχή και εγγράφως στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου στις 18/02/2021. Δεν λάβαμε καμία απάντηση. Πριν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με το συγκεκριμένο θέμα ζητήσαμε να αναβληθεί έτσι ώστε να καταθέσουμε συγκεκριμένη πρόταση και να υιοθετηθεί από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου πριν εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Η πρότασή μας συνοψίζεται στα εξής:

Κάθε ιδιοκτήτης που προτίθεται να καταλάβει κοινόχρηστο χώρο για επισκευή, συντήρηση ή κατασκευή κτίσματος, η χρέωση από το Δήμο για το Ναύπλιο και όλα τα τοπικά διαμερίσματα να είναι:

Για τον πρώτο μήνα ατελώς και από το δεύτερο μήνα 10€/μήνα μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών.

Με την πρόταση αυτή δίνουμε την δυνατότητα στον καθένα που θέλει να εκτελέσει εργασίες να το κάνει χωρίς επιβάρυνση και συγχρόνως να μην αφήνονται τα ικριώματα στις οικοδομές για μεγάλο διάστημα χωρίς να εκτελούνται εργασίες».

Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google News
Κάνε εγγραφή στο Newsletter

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter

Οι τελευταίες Ειδήσεις του anagnostis.org από την Πελοπόννησο.
Τι συμβαίνει στην Αργολίδα. Τα νέα σε Άργος, Ναύπλιο, Επίδαυρο, Ερμιονίδα

Διαβάστε ακόμα

Back to top button