home design 800x400
home design 1170Χ320

Αργολίδα: Σκηνές, κουβέρτες και όλα τα απαραίτητα για την αντιμετώπιση καταστροφών σε έναν χώρο (Video)

Ξεκίνησε η λειτουργία της αποθήκης της Πολιτικής Προστασίας στη ΡΕΑ – Υπηρεσίες και εθελοντές παρέλαβαν υλικό και είναι σε ετοιμότητα
Αποθήκη Πολιτικής Προστασίας στην Αργολίδα

Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση καταστροφών στο νομό Αργολίδας είναι η Πολιτική Προστασία διαθέτοντας πλέον συγκεκριμένο χώρο στο παλιό εργοστάσιο ΡΕΑ, με όλα τα αντικείμενα που χρειάζονται. Υπηρεσίες και εθελοντές υπέγραψαν πρωτόκολλο παραλαβής των αντικειμένων που έχουν στη διάθεσή τους για τις πρώτες στιγμές, όταν και αν χρειαστούν.

Σκηνές, κουβέρτες, υπνόσακοι, πριόνια, σωστικά εργαλεία, ασύρματοι, γεννήτριες, τεπόζιτα νερού είναι διαθέσιμα πλέον στην Αργολίδα για την αντιμετώπιση συνθηκών έκτακτης ανάγκης.

Σύντομα εξάλλου θα παραλάβει κάθε μία περιφερειακή ενότητα από ένα πλήρως εξοπλισμένο τρακτέρ που θα χρησιμοποιείται σε μόνιμη βάση για καθαρισμό από τα ξερόχορτα των πρανών των δρόμων, που συχνά προκαλούν πυρκαγιές.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας «Συγκροτήσαμε τις αποθήκες Πολιτικής Προστασίας σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, εκεί που προηγουμένως δεν υπήρχε τίποτα, δυστυχώς» και πλέον υπάρχουν για άμεση χρήση όλα όσα χρειάζονται για τις ώρες ανάγκης. Θα είμαστε έτοιμοι για την δύσκολη ώρα” τόνισε ο Π. Νίκας.

Παράλληλα, τόσο ο περιφερειάρχης, όσο και ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Μαλτέζος, αλλά και οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων  φορέων, εξήραν τον ρόλο των εθελοντών και την συνδρομή τους προς την Πυροσβεστική και τις δομές Πολιτικής Προστασίας της πολιτείας.

Φωτογραφίες

Η ανασυγκρότηση των υπηρεσιών της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό. Την ευθύνη έχει απολύτως ο συντονιστής Πολιτικής Προστασίας και οι επικεφαλής στις υπηρεσίες ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Σχόλια

alexandrion carpathian 300x300cm(13.2.24)
coffee berry
ΛΟΓΟΣ
newsletter banner anagnostis